Kaip skelbiama newsweek.com, ministerija paskelbė atnaujintą atvaizdų, vaizdo įrašų ir plakatų, priskiriamų su ekstremizmu tapatinamai medžiagai, sąrašą. Draudžiamų elementų turinys dažnai susijęs su karu Sirijoje ir šaržuotais Rusijos politikų atvaizdais. Pavyzdžiui, viename į sąrašą įtrauktame paveikslėlyje pavaizduoti V. Putinas ir ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas, dėvintys nacių uniformomis.

Už skaitmeniniu makiažo efektu pakoreguoto V. Putino atvaizdo publikavimą nuo šiol numatoma tokia pat bausmė, kaip ir už kitų ekstremistinio turinio atvaizdų skelbimą internete. (Maksimali bausmė – 15 dienų kalėjimo.)

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pranešė, kad paties prezidento tokios „nepadorumo“ apraiškos kaip šie vaizdai nešokiruoja. Visgi naujienų svetainei „Lenta“ jis užsiminė, kad bet kuriuo atveju būtina laikytis internete skelbiamą turinį reglamentuojančių Rusijos įstatymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)