Fotografas Spenceris Tunickas, nepaisant miesto vadovų prieštaravimo, išsikovojo teisę suorganizuoti fotosesiją po Williamsburgo tiltu Niujorke.

Masinį išsirengimą, įvykusį ankstų sekmadienio rytą prie East Riverio, daugelis suprato kaip artistinės laisvės išraišką. Tunickas, kuris nuo 1995-ųjų jau penkis kartus buvo areštuotas už apsinuoginusių žmonių fotosesijų organizavimą Niujorke, šią naująją savo akciją pavadino "šiuolaikinio menininko, dirbančio su kūnu" pergalę.

Praėjusią vasarą Tunickas iškėlė bylą miesto vadovams po to, kai eilinės fotosesijos metu policijos pareigūnai suėmė fotografui pozavusius žmones. Teisme jis teigė, kad tokiu būdu buvo pažeistos jo konstitucinės teisės, nes joks įstatymas nedraudžia fotografuoti apsinuoginusius žmones.

Gegužės 19-ąją federalinis Apeliacinis teismas pripažino, kad Tunickas visgi turi teisę rengti savo neįprastas fotosesijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją