Užuominą pateikė „BBC Earth“ laida, kurioje nuodinga gyvatė – Šnypščioji Afrikos margė – buvo provokuojama raudonu vandens balionėliu, rašo theblaze.com.

Sulėtintas vaizdas ne tik pademonstruoja aršią ataką – gyvatės kirtis balionui suteikia vaizdo įrašui papildomos vertės vizualinėje plotmėje.

„O! Tai buvo nuostabu“, - sušuko „BBC Earth“ laidos vedėjas Stevie, per atstumą laikęs ant lazdos pakabintą balionėlį, kuriam kirto gyvatė.

„Tai absoliučiai neįtikėtina, - toliau žavėjosi Stevie. – Tai labai, labai staigus puolimas, bet galite matyti, kaip burnoje atsiveria apvalkalas, kuris dengia geluonis. Šie geluonys labai, labai ilgi ir primena mažyčius, smailius durklelius. Jie tiesiog susminga į balioną ir sekundės dalį vanduo tiesiog pakimba vienoje vietoje“.

Jeigu vietoje baliono būtų buvęs grobis, gyvatė būtų suleidusi nuodus. Tuomet ji atsitrauktų, kad nuodai padarytų savo darbą.

Nuo šnypščiųjų Afrikos margių įgėlimų kasmet miršta beveik 32 tūkst. žmonių. Šios gyvatės daugiausia kerta tuomet, kai ant jų atsitiktinai užlipama. Šių gyvačių nuodai veikia lėtai, todėl laiku gavus reikiamą gydymą, 95 proc. atvejų mirties galima išvengti.