"CCCP" yra nebeegzistuojančios valstybės, kuri buvo parminta "tautų kalėjimu" - Sovietų Socialistinių Respublikų Sąjungos (SSRS) - santrumpa rusų kalba.

"Ši degtinė buvo pradėta gaminti 2004-ųjų pabaigoje ir yra labai sėkmingai pardavinėjama", - BNS sakė "VP Market" atstovė spaudai Viktorija Jakubauskaitė.

Tačiau kai kurie žinomi Lietuvos visuomenės veikėjai skeptiškai įvertino sovietinių atributų naudojimą reklamos sumetimais.

"Jei vartotojas padugnė, šiukšlė - degtinės butelį su tokia etikete pirks. Aš tokio niekada nepirkčiau", - BNS sakė populiarus pramogų verslo atstovas Algis Ramanauskas, visuomenėje žinomas kūrybiniu pseudonimu "Greitai".

Anot jo, "ar Hitlerį, ar SSSR ant butelio uždėti - lygiai tas pats".

Panašiai sovietinės simbolikos eksploatavimą įvertino Tėvynės sąjungos lyderis parlamentaras Andrius Kubilius.

"Man nepatinka tokie dalykai. Bet tai - ne pirmas atvejis, yra juk kažkokios "sovietinės dešrelės". Manau, gamintojai naudojasi tuo, kad, kaip rodo tyrimai, apie pusę Lietuvos gyventojų su nostalgija prisimena sovietmetį ir yra įsitikinę, kad tais laikais gyventi buvo geriau. Jiems tokios prekės ir skirtos", - BNS sakė A.Kubilius.

Santūresnis buvo Grūto parko, kuriame eksponuojamos kompartijos bei sovietinės nomenklatūros veikėjų skulptūros bei kiti sovietmečio atributai, įkūrėjas verslininkasViliumas Malinauskas.

"A perkūns žino, reik pamislyt", - dzūkavo V.Malinauskas, paklaustas, ar minėtą degtinę įtrauks į Grūto parko užeigos valgiaraštį, kuriame yra "kilka po russki" (kilkė rusiškai) ir kotletų "proščaj molodostj" (sudie, jaunyste).