Tarp parduotųjų buvo keli Sarah Roth (Saros Rot) asmeniniai daiktai. Po "Titanic" susidūrimo su ledkalniu išsigelbėjusi S. Roth sugebėjo su savimi pasiimti tik rankinę, kurioje buvo trečiosios klasės patikrinimo kortelė ir dienos valgiaraštis.

Patikrinimo kortelė buvo išduota imigrantams ir trečiąja klase keliavusiems keleiviams. Kortele buvo pažymima, kad ją turinčio asmens sveikata patikrinta ir jis neserga jokia infekcine liga.

Kortelė parduota už 13 150 svarų. Ji unikali dėl to, kad iš skęstančio laivo išsigelbėjo labai mažai pigiausios trečiosios klasės keleivių.

Iš valgiaraščio, nupirkto už 20 625 svarus, aiškėja, kad S. Roth pakeliui į Niujorką susituokti su vaikystės draugu Danielu Ilesu (Danielu Ailsu), pusryčiams valgė rūkytų silkių, pietums - keptos jautienos, o pavakariams - šaltos mėsos bei konservuotų daržovių.

S. Roth priklausę pareiškimai ir teismams bei teismų rašyti laiškai parduoti už 1 080 svarų.

"Titanic" nuskendo Atlanto vandenyno šiaurėje, savo pirmosios kelionės metu 1912-ųjų balandžio 14 dieną. Laivas plaukė iš Sautamptono Anglijoje į Niujorką.

Kartu su laivu nuskendo apie 1,5 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją