Loterijų Lietuvoje vyksta pačių įvairiausių. Ir kokių tik prizų prizelių gali jose laimėti. UAB "Utenos alus" jau pernai nesismulkino - dovanojo ir sodybą, ir automobilį.

"Mėlynomis etiketėmis pasipuošęs "Utenos" alus yra tradicinis "Utenos alaus" gaminys. Tikimės, kad vartotojas mėgsta po darbų atsipūsti prie ežero. Todėl ir pasirinkome nuošalią sodybą. O žinodami lietuviškų kelių būklę, nusprendėme, kad geriausiai iki jos nuvažiuoti būtų visureigiu", - pernai, aprodydamas LŽ žurnalistams sodybą, pasakojo vienas loterijos organizatorių.

Pernykščio prizo bendra vertė apie 200 tūkst. Lt. Pasak Jungtinio alaus centro (JAC) atstovės spaudai Ritos Mikailienės, šiemet prizo vertė apie 140 tūkst. Lt: "Šiais metais atsisakėme automobilio. Nusprendėme, kad prizo laimėtojai galbūt nuspręs sodyboje gyventi nuolat. Visas lėšas skyrėme pačiai sodybai atnaujinti. Kadangi kelias iki sodybos lygus kaip veidrodis, pagalvojome, kad net su senu automobiliuku - o šiais laikais automobilį turi vos ne kiekviena šeimyna - sodybą pasiekti nebus jokių rūpesčių".

Iš tiesų į laimingo savininko dar laukiančią sodybą veda neseniai išasfaltuotas kelias. Tokio net sostinės gyventojai galėtų pavydėti.

Kelio kairėje teliūskuoja nemažas ežeras (loterijos organizatoriai saugumo sumetimais nenorėjo minėti ežero pavadinimo). O už 100 m ir išsvajotoji sodyba, iš tolo šviečianti mėlynu stogu. Kodėl mėlynas? "Utenos" alus - vienas populiariausių, jo dangteliai juk irgi mėlyni, - tvirtino R.Mikailienė. - Be to, pernykštė sodyba taip pat buvo tokios spalvos stogu. "Utenos alus" gerbia tradicijas".

Jei manote, kad reklaminiuose lankstinukuose sodyba atrodo gražesnė negu iš tikrųjų - klystate. Atvykus į vietą vaizdas pranoksta lūkesčius. Įėjus vidun, visur dar kvepia dažais. Pradarę duris pateksite į priemenę. Iš abiejų pusių įrengta po kambarį. Didesniajame sumūryta krosnis su virykle.

Kitame kambaryje - šildančioji sienelė. Visi langai su stiklo paketais. Tad laimingasis laimėtojas, sodyboje nusprendęs sutikti Naujuosius metus, tikrai nešals.