Sankt Peterburge (Rusijoje) gyvenančiam A. Semionovui priklauso patentas Nr. 2399858, išduotas 2009 metais. Oficialiai jo pavadinimas skamba taip: Biologinių atliekų izoliuotojoje karinės paskirties kameroje šalinimo metodas ir jo įgyvendinimo įrenginys.

Šio patento dokumentą sudaro 12 puslapių, tarp kurių – dvi schemos. Didžioji dalis dokumento parengta rusų kalba. Produktyvus išradėjas (jam priklauso dar maždaug 200 išradimų) Ig Nobelio konkurso organizatoriui Marcui Abrahamsui atsiuntė dokumento vertimą į anglų kalbą.

Schema Nr. 2 iš pirmo žvilgsnio atrodo niekuo neišsiskirianti: detalus artilerijos sviedinio skerspjūvio vaizdas su keliais patobulinimais.

Schema Nr. 1 daug didesnė ir sudėtingesnė. Joje vaizduojamas viso tanko skerspjūvis. Tanko viduje tuštinasi karys. Karys tuštinasi ne bet kur, o į tuščią sviedinį.

Štai kaip patento dokumente apibūdinama schema (skaičiai atitinka konkrečius objektus schemoje):

„Kario (3) išmatos (8) keliauja į talpą (7) tiesiogiai arba dviem etapais. Kai veiksmas baigtas, šovinys sandariai uždaromas dangčiu“.

Svarbiausias veiksmas aprašomas vienu sakiniu: „Specialiu šoviniu užtaisytas pabūklas nukreipiamas į saugią zoną arba į priešo taikinį, kuris vertas tokio smūgio“.

Šovinys su išmatomis palengvina gyvenimą kariams, kuriems, priešingu atveju, su savo išmatomis uždaroje patalpoje tektų išbūti net iki kelių parų.

Skelbiama, kad tokie dvokūs šoviniai skirti pribaigti priešo kovinę dvasią ir palaužti jį morališkai.

Patento dokumente išradimo tikslas nusakomas labai pakiliai ir poetiškai: „Be galimos žalos, kurios svarba šiuo atveju tėra antraeilė, šis išradimas pasižymi nauda karių psichologinei būklei: kariai suvokia, jog sviedinys pasiekė priešo teritoriją (įrangą ir uniformas), be to, priešai ir kiti kariai apie tai operatyviai informuojami. Dėl šios priežasties įgyvendinamas ne tik pirminis uždavinys (atsikratoma išmatų), bet ir sulaukiama naudos karių psichologinei būklei bei pasiekiama karinių-politinių tikslų“.