Pasak jo, kalbėdamiesi su surašinėtojais jau šeši miestiečiai užsirašė esą skitai.

F.Mikuškinas pažymėjo, jog ne visi Rostovo prie Dono skitai vertinami rimtai. Vienas surašinėtojas griežtai atsisakė įrašyti tokią tautybę, ir skitui teko ilgai įrodinėti savo teisę. Tai bus pirmasis per pastarąjį šimtmetį gyventojų surašymas, kuriame galima užsirašyti skitais, stebėjosi pasipiktinęs surašinėtojas.

Permėje grupė paauglių, atsakydami į klausimą, kokios jie tautybės, pranešė, kad jie hobitai ir elfai. Šie jaunuoliai yra karšti J.R.R.Tolkieno (Tolkino) kūrinių gerbėjai. Kai kuriais duomenimis, Permėje veikia kelios tokios rašytojo gerbėjų grupės. Dauguma jų - paaugliai, prestižinių mokyklų mokiniai.

Rusijos gyventojų surašymas - vienintelis būdas gauti informacijos apie tautybę valstybėje, nes naujuose Rusijos pasuose grafos "tautybė" nėra. Kaip pareiškė dar balandį tautybių reikalų ministras Vladimiras Zorinas, tautybę nurodys kiekvienas apklausiamasis - pagal šalies Konstituciją, kiekvienam piliečiui garantuojama teisė "pačiam identifikuoti savo tautybę".

Savo ruožtu Valstybinio statistikos komiteto pirmininkas Vladimiras Sokolinas surašymo išvakarėse pareiškė, kad "kaip pilietis pasivadins, taip ir bus užrašyta surašymo lape - ar tai bus kazachas, pomoras (etnografinės grupės, gyvenančios tarp Baltosios ir Barenco jūrų, žmogus) ar marsietis".

Tuo tarpu Tvėrėje viena surašinėtoja nukentėjo nuo politiškai labai aktyvaus santechniko. Kaip pranešė radijo stotis "Echo Moskvy", kai mergina įėjo į santechniko butą, jis išplėšė jai iš rankų anketą ir sukramtęs prarijo.

Pasak santechniko, taip jis norėjo pareikšti nesutinkąs su JAV politika prieš Iraką.