Vanesa 2000-ųjų prezidento rinkimų kovoje oficialiai "dalyvauja" nuo ketvirtadienio. Ji dėvi avalynę žema pakulne, turi manifestą, koledžo baigimo diplomą ir padėjėjų komandą iš azijiečių, lotynų ir kitų rasių gražuolių.

"Vanesa yra daugiau nei madingiausiais rūbais vilkinti gražuolė. Ji protinga, nepriklausoma ir vienintelė kandidatė į prezidentes, galinti stovėti ant savo kojų - sakau tai tiesiogine prasme", tvirtino šias lėles gaminančią kompaniją "Get Set Club Inc" (www.GetSetClub.com) neseniai įsteigusi Jennifer Baker (Dženifer Beiker).

"Kokią prezidento rinkimų kampaniją gali surengti Barbė? Gal ji sugalvos šūkį "Daugiau batelių Baltuosiuose rūmuose"? Mes dėmesį skiriame mokymuisi ir rizikai, o ne madoms", sakė J. Baker.

Prezidento posto siekianti Barbė parduotuvių lentynose pasirodė gegužės mėnesį. Jos gamybą remia nepelno organizacija "White House Project", skatinanti moteris dalyvauti politikoje. Ši Barbė dėvi melsvą kostiumą ir turi dokumentą, kuriame ragina mergaites siekti vadovaujančių postų mokyklose ir bendruomenėse.

Nors naujokė visuomenės veikėja, bankininkė ir mokslininkė Vanesa nusiteikusi ryžtingai, 41 metus gyvuojanti Barbė dėl išdygusios konkurentės nė kiek nesijaudina ir tiki, kad patirtis įveiks jaunystę.

"Barbė įgijo 75 profesijas - nuo sportininkės iki astronautės, todėl tik ji gali atstovauti visoms mergaitėms", sakė Barbės kampanijos vadybininkė Julia Jensen (Džulija Džensen).