Per šią ceremoniją į rytus nuo Seulo esančiame Gapjonge buvo sutuokta maždaug 3 tūkst. 800 vienodai apsirengusių porų – dauguma jų yra jaunos, susipažinusios vos prieš kelias dienas.

Masinės vestuvės, kurios dažnai rengiamos milžiniškuose stadionuose, dalyvaujant tūkstančiams porų, daugelį metų buvo išskirtinė 1954 metais įkurtos Bažnyčios ypatybė.

Sun Myung Moonas mirė 2012 metų rugsėjo mėnesį, būdamas 92 metų, dėl plaučių uždegimo komplikacijų, todėl antradienio ceremonijai vadovavo jo našlė 72 metų Hak Ja Han (Hak Dža Han).

Masinės vestuves pradėta rengti septintojo dešimtmečio pradžioje. Iš pradžių per ceremoniją būdavo sutuokiama kelios dešimtys porų, tačiau laikui bėgant jų skaičius labai išaugo.

1997 metais Vašingtone susituokė 30 tūkst. porų, dar po dvejų metų Seulo Olimpinį stadioną užtvindė 21 tūkst. jaunavedžių porų.

Daugeliui munistų partnerius parinko pats Sun Myung Moonas, tikėjęs, kad romantiška meilė atveda iki paleistuvystės, vienas kitam netinkančių sutuoktinių ir sugedusios visuomenės.

Bažnyčios lyderis dažnai į porą paskirdavo skirtingų tautybių, jokia bendra kalba nekalbančius žmones.

Dauguma antradienio ceremonijoje dalyvavusių porų jau buvo susituokusios, tačiau norėjo atnaujinti savo įžadus prieš tapdamos visaverčiais šios Bažnyčios nariais.

Tačiau 800 porų antradienį tuokėsi pirmą kartą. Partneriai buvo parinkti vos keturios dienos prieš jų „sužadėtuvių ceremoniją“, kuriai vadovo Sun Myung Moono našlė, nors pastaraisiais metais tinkamo partnerio parinkimu vis dažniau pasirūpina jaunųjų tėvai.

20 metų Michaelas Schroderis iš Londono sakė, kad „labai nervinosi“, kol buvo suporuotas su savo naująja žmona 21 metų japone Atsumi Sato.

„Bet dabar tiesiog esu labai laimingas ir sujaudintas“, – kalbėjo jis.

A.Sato sakė, jog visą naktį negalėjo užmigti. „Taigi, esu labai pavargusi, bet taip pat laiminga“, – pridūrė ji.

Tie, kurie sutinka, kad partnerį jiems parinktų Bažnyčia, privalo prisiekti, kad yra skaistūs. Po tuoktuvių tokia pora privalo mažiausiai 40 dienų susilaikyti nuo lytinių santykių.