Išsigandę, jog atsitiko nelaimė, gelbėtojai pradėjo ieškoti dingusio vyro, o rastus rūbus ir daiktus parnešė į stotį. Paieškos vyko ir sausumoje, ir jūroje.

Prabėgus trims valandoms, į gelbėjimo stotį atėjo apie 60 metų vyriškis. Poilsiautojas buvo nepatenkintas ir aiškino, kad kol jis vaikščiojo, kopose kažkas pavogė jo daiktus.

Paaiškėjo, jog tai tas pats vyras, kurio ieškoma. Gelbėtojai grąžino poilsiautojui daiktus. O šis pamiršo atsiprašyti už nepatogumus.

Surado kitos glėbyje

Panašių istorijų netrūksta ir Palangoje. Prieš kelias savaites į gelbėtojus kreipėsi viena poilsiautoja iš Rusijos. Mergina aiškino, kad paplūdimyje dingo jos vaikinas.

Gelbėtojai puolė ieškoti dingusiojo. Vyro paiešką paskelbė per garsiakalbį. Netrukus poilsiautojas buvo surastas maloniai laiką leidžiantis moteriškoje draugijoje. Jį pamačiusi draugė kaip reikiant supyko. Poilsiautojai santykius aiškinosi dar ilgai ir audringai.

Panašių situacijų paplūdimiuose netrūksta. Būtent moterys dažniausiai ir kreipiasi į gelbėtojus dėl nežinia kur prapuolusios antrosios pusės. Vyrui negrįžus ilgesnį laiką, jos puola į paniką ir galvoja apie blogiausia.

Dėl nežinia kur dingusių antrųjų pusių moterys labai išgyvena. Kai kurios klykia, šaukia, alpsta. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai moterims prireikia medikų pagalbos.

Vyrai nerimauja mažiau

Dingusius vyrus gelbėtojai atranda įvairiose vietose. Kai kurie sėdi kavinėse ir geria alų, kiti vaikšto paplūdimiu ir grožisi jūra.

Kartą, kai gelbėtojai, į pagalbą pasitelkę poilsiautojus, „šukavo“ paplūdimį ir ieškojo vieno prapuolusio paplūdimyje vyro, šis stovėjo už jų nugaros ir dairėsi.

Paprastai stipriosios lyties atstovai dėl prapuolusių moterų nerimauja mažiau. Apie dingusias žmonas jie praneša ne taip ir dažnai.

Atsiradus dingusiam žmogui, artimuosius retai kada užvaldo teigiamos emocijos. Moterys dažniausiai puola mušti vyrus už neatsakingą elgesį, juos keikti. Pylos gauna ir nuo tėvų nuklydę vaikai.

Palangos gelbėtojams teko rūpintis ir pasimetusiu šunimi. Gyvūnas lakstė po paplūdimį ir kėlė poilsiautojų nepasitenkinimą. Gelbėtojai šunį parsivedė į stotį. Jie visą dieną rūpinosi gyvūnu, kol atsirado jo šeimininkai.

Į Kauną – trumpikėmis

Pernai Palangos gelbėtojai papuolė į dar komiškesnę situaciją. Visą naktį alkoholinius gėrimus vartojo trys kauniečiai. Rytą vienas jų paliko drabužius ant kranto ir nuėjo maudytis.

Apie pietus likę vaikinai pasigedo savo draugo ir kreipėsi į gelbėtojus. Šie pradėjo paiešką. Dingęs vaikinas nebuvo rastas iki vakaro. Kadangi jūra tądien buvo audringa, gelbėtojai pamanė, kad jaunuolis nuskendo. Tačiau kitą dieną, paskambinus dingusiajam, jis atsiliepė.

Vaikinas aiškino, kad yra sveikas ir gyvas. Prisipažino, jog grįžo iš pajūrio į Kauną. Poilsiautojas neslėpė, jog namo parsirado vienomis maudymosi kelnaitėmis. Kaip konkrečiai jis pasiekė laikinąją sotinę, žmogus negalėjo pasakyti.

Prieš porą metų neblaivus palangiškis nuo tilto pasiryžo šokti į vandenį dėl alaus „bambalio“, kurį įmetė jo draugė. Įšokęs į jūrą vaikinas pagrėbė butelį ir jo nepaleido net prašomas gelbėtojų. Dėl alaus „bambalio“ rizikavęs palangiškis buvo saugiai pargabentas į krantą. Namo jis nuėjo pasikišęs butelį po pažastimi.

Skandintis – rėkianti ir nuoga

Kuriozinių situacijų netrūksta ir moterų pliažuose. Gelbėtojams ne kartą iš jo teko vaikyti saulės voniomis besimėgaujančius nuogus užsieniečius. Dažniausiai pastarieji pamano, kad čia renkasi nudistai.

Prieš mėnesį Palangos moterų pliažo lankytojos buvo priverstos stebėti neįprastą vaizdą – jūroje bandė nusiskandinti nuoga apatinių rūbų pardavėja.

Vadinamajame moterų pliažo turgelyje apatiniais rūbais prekiavusi apie 50 metų moteris staiga pakilo ir puolė į jūrą. Bėgdama į vandenį moteris rėkė, jog nusižudys. „Nėra gyvenimo!“ – keikdamasi šaukė prekeivė.

Paplūdimyje laiką leidusios moteris išgąsdino toks reginys. Jos iškvietė pliaže budėjusius gelbėtojus. Šiems atvykus, moteris jau buvo įbridusi į jūrą aukščiau pilvo.

Gelbėtojams pavyko prikalbinti prekeivę, kad ši išliptų į krantą. Ji buvo apgobta pledu, tačiau ramiai sėdėjo neilgai. Pamačiusi, kad atvyksta policijos pareigūnės, ji metė pledą ir puolė bėgti.

Pareigūnėms pardavėją pavyko sustabdyti ir įkalbinti važiuoti su jomis. Moteris susirinko savo prekes ir išvyko. Nuo jos sklido alkoholio kvapas.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Virginijus Urbonas tvirtino, jog retas kuris triukšmadarys ar išsiblaškėlis atsiprašo už sukeltus nepatogumus. „Vieni jaučia dėkingumą, kiti mano, kad būtent toks ir yra gelbėtojų darbas“, – teigė V.Urbonas.

Realybė: paplūdimyje į pačias įvairiausias situacijas dažniausiai pakliūva ne vieną alaus butelį ištuštinę poilsiautojai.