Grupės "Victims of Crime Trust" narių teigimu, paaiškėjus, kad Davidui Crossui, dabar jau Kelly Denise, buvo leista atlikti lyties pakeitimo operaciją, jų šaliai turėtų būti gėda.

39 metų Crossas už pašto skyriaus užpuolimą Polegate miestelyje Rytų Sasekse, kurio metu buvo sužeistas pašto darbuotojas ir jo sūnus, 1992-aisiais buvo nuteistas 17-ai metų kalėjimo. Savo bausmę jis atliko Parkhursto kalėjime.

"Tiesiog ima neviltis, pažvelgus kaip teisingumo sistema yra valdoma šioje šalyje,” teigė Normanas Brenanas, vienas grupės narių. “Mūsų ir kitos grupės turi maldauti kelių šimtų svarų, kad paskui galėtų padėti nuo nusikaltėlių nukentėjusiems žmonėms, o dabar paaiškėja, kad dešimtys tūkstančių svarų investuota į tai, jog vieno nusikaltėlio gyvenimas taptų geresnis."

"Tai tik dar kartą įrodo, kaip skirtingai mes rūpinamės nusikaltėliais ir jų aukomis. Dėl tokių sprendimų mūsų šaliai turėtų būti gėda."

Davidui Crossui jo kalėjimo kameroje buvo atlikta elektrolizė, kurio metu pašalinti plaukai nuo krūtinės ir kojų, vėliau prieš lyties pakeitimo operaciją jam buvo leista reguliariai lankytis ligoninėje ir konsultuotis su gydytojais.

Šiuo metu Crossas yra neįvardintame sveikatos centre ir laukia nurodymo jį perkelti į moterų kalėjimą.