Klovio mieste, JAV Naujosios Meksikos valstijoje, gyvenančiai 36 metų Monicai Mares ir devyniolikmečiui jos sūnui Calebui Petersonui gresia ilgos laisvės atėmimo bausmės, jeigu vėliau šiais metais vyksiančio teismo posėdžio metu jie bus pripažinti kaltais dėl kraujomaišos.

Nepaisant nepavydėtinos padėties, moteris ir jos sūnus yra pasirengę kovoti už teisę palaikyti seksualinius santykius ir prašo žmonių paaukoti jiems teisinėms išlaidoms.

Išskirtinio interviu portalui „Daily Mail Online“ metu Monica ir Calebas papasakojo, kad yra pasirengę rizikuoti viskuo, kad tik būtų drauge. Jie nusprendė viešai prabilti apie šią išskirtinę situaciją ir seksualine trauka paremtus santykius.

„Jis yra mano gyvenimo meilė, ir aš nenoriu jo prarasti, – sakė Monica. – Mano vaikai jį myli, visa šeima jį myli. Niekas negali tarp mūsų stoti – nei teismas, nei kalėjimas, niekas. Turiu būti su juo. Kai išeisiu iš kalėjimo, išvyksime į valstiją, kurioje mums bus leista būti kartu.“

Kraujomaiša yra nusikaltimas visose penkiasdešimtyje JAV valstijų, tačiau kiekvienoje jų teisinė specifika ir bausmės gerokai skiriasi.

Dar devynis vaikus turinti Monica net pasiryžusi prarasti teisę matyti kitus savo vaikus, jeigu jai tektų rinktis tarp jų ir jos mylimojo.

Šiuo metu Monicai ir Calebui teismas uždraudęs bendrauti. Savo istoriją jie papasakojo kiekvienas atskirai.

Monica Mares

Monica pagimdė Calebą būdamas šešiolikos ir atidavė įvaikinti. Moteris sutiko savo biologinį sūnų po 18 metų per praėjusias Kalėdas. Jie užmezgė kontaktą per „Facebook“. Moteris atsivežė Calebą į savo namus iš jo įtėvio namų Teksase.

Porelė netruko įsimylėti ir jau po kelių savaičių jie užmezgė seksualinius santykius.

„Pirmą kartą pamačiusi savo sūnų buvau labai laiminga ir smarkiai jį apkabinau. Nuvykau jo atsivežti iš jo tėvo namų Teksase. Jis man paskambino ir paprašė jį pasiimti. Sutikau jį prie namų ir iš karto supratau, kad tai jis. Jis verkė ir mane apsikabino. Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, tačiau iš pradžių tai buvo motinos meilė. Jis apsikabino mane kaip motiną. Jis persikėlė gyventi pas mane ir mes buvome laimingi kaip motina ir sūnus“, – pasakojo 36 metų moteris.

Monica pasakojo, kad iš pradžių nieko nebuvo, tačiau vėliau jos jausmai pasikeitė. Ji pajuto jam kitokius jausmus. „Apėmė jausmas, kad sutikau savo gyvenime naują žmogų ir jį įsimylėjau“, – paaiškino ji.

„Iš pradžių jam pasakiau: „Atleisk, nežinau, kaip į tai reaguosi. Esu tavo mama, o tu mano sūnus, tačiau pradedu tave įsimylėti“. Ir jis atsake: „Žinai, aš taip pat. Tiesiog bijojau tau prisipažinti“, – pasakojo Monica.

Calebas Petersonas

Ji supranta, kad gali prarasti visus savo vaikus ir sėsti į kalėjimą, tačiau yra pasirengusi kovoti. „Calebas taip pat yra pasirengęs kovoti, kad būtume kartu“, – sakė moteris.

Iš pradžių ji su savo vyriausiuoju sūnumi tyliai gyveno su dar dviem jauniausiais vaikais. Mažiausias jos sūnus net pradėjo Calebą vadinti tėčiu, tačiau išaiškėjus tiesai, kilo poros konfliktai su kaimynais.

Policija netruko išsiaiškinti, kad pora gyvena kraujomaišoje, ir pateikė jiems kaltinimų. Šiuo metu Monicai neleidžiama matytis su vaikais ir palaikyti bet kokį kontaktą su Calebu. Tačiau ji sako, kad buvo verta.

„Buvo tikrai verta. Jeigu jie uždarys mane dėl meilės, tegu. Niekas mūsų neišskis. Aš jį tikrai myliu. Man taip skaudu. Labai noriu jį pamatyti, tačiau negaliu rizikuoti“, – sakė moteris.

Calebas pasakojo, kad pradėjo įsimylėti savo motiną praėjus vos savaitei po apsigyvenimo kartu, tačiau jis teigia, kad Monicos nelaiko savo motina.

„Niekada į ją nežiūrėjau kaip į motiną. Tarsi būtum susipažinęs su svetimu žmogumi klube. Man tai neatrodė blogai. Man tai buvo normalu“, – sakė vaikinas.

Dėl savo meilės pora susilaukė ne tik teisinių problemų. Juos pasmerkė draugai, kaimynai, šeimos nariai, vietos bendruomenė. Monica net susilaukė grasinimų mirtimi.