Šeštadienį, minint Žalgirio mūšio 590-ąsias metines, Žalgirio lauke buvo surengta mūšio inscenizacija, per kurią Lenkijos karalių Jogailą vaidinantis aktorius Jerzy Szymanskis (Jeržis Šymanskis) nukrito nuo žirgo ir susilaužė raktikaulį.

"Kaip ir prieš 590 metų, mūšį laimėjo lenkai. Iki jo pabaigos, kurį sulaikę kvapą stebėjo 60 tūkst. žiūrovų, neišlaikė karalius Jogaila. Prasidėjus šaudymui iš patrankų, o Žalgirio laukui pasidengus baltais dūmais, karaliaus arklys stojo piestu ir numetė monarchą žemėn. Sunkiais šarvais apsirengusį karalių pakėlė sanitarai ir greitosios pagalbos automobilis nuvežė į ligoninę", rašo dienraštis "Žycie",

"Trybuna" taip pat liūdina faktas, jog "pilietis, kuris mūšyje vaizdavo Jogailą, sugadino visą reikalą, nes nukrito nuo žirgo ir susilaužė raktikaulį, o į Žalgirio lauką turėjo atvažiuoti greitosios pagalbos automobilis".

"Ateityje siūlome skaityti istorikus, nes kiekvienas žino, kad Jogaila tiesiogiai mūšyje nedalyvavo, kitaip nebūtų pradėjęs dinastijos", rašo "Trybuna".

Apie Lietuvos didįjį kunigaikštį Vytautą nė vienas lenkų laikraštis neužsimena.