Spalio 1 d. „Imgur“ socialinio tinklo vartotojas Maskari pasidalino keista nuotrauka.

„Atrodo, kad mergaitė tuo pačiu metu yra po vandeniu ir šoka į vandenį“, – rašo Maskari.

Kaip praneša techinsider.io, ši nuotrauka „Imgur“ jau peržiūrėta per 1,8 mln. kartų. Be to, ja jau pasidalinta ir „Reddit“ socialiniame tinkle.

Be abejonės, imta diskutuoti, ar mergaitė užfiksuota šokanti į vandenį, ar vis dėlto ji jau yra po vandeniu. Komentatoriai internete pateikia argumentų, įrodančių, kad ji negali būti panirusi.

Pagrindinis argumentas – mergaitės plaukai. Matyti, kad plaukai yra sausi, jie neatrodo taip, kaip atrodo po vandeniu panirusio žmogaus plaukai.

„Jos plaukai sausi“, – rašo „Imgur“ vartotojas.

„Ji tiesiog šoka į seklų baseiną, o vandens purslai aplink atrodo lyg oro burbuliukai“, – rašo jis.

Kiti teigia, kad sprendžiant iš nuotraukos formos ji atkeliavusi iš socialinio tinklo „Instagram“, tada buvo redaguojama pasitelkus spalvas pakeičiančių nuotraukų filtrų programėlę.

„Manau, kad tai – „Instagram“ nuotrauka“, – rašo „Reddit“ vartotojas. „Iš esmės būnant po vandeniu nelieka aiškių šešėlių, dingsta spalvų sodrumas ir kontrastas. Lygiai tokį pat efektą sukuria „Instagram“ filtrai. Dirbtinis tamsumas kampuose šią versiją taip pat patvirtina“, – tęsė interneto vartotojas.

Kitas „Reddit“ vartotojas netgi suredagavo nuotrauką, kad būtų aiškiau matyti, kad mergaitė nėra po vandeniu.

„Tikrai atrodo, kad ji yra po vandeniu, nes nuotrauka „išplaukusi“, taigi atrodo, lyg žvelgtume į mergaitę pro baseino paviršių“, – rašo „Reddit“ vartotojas. „Šiek tiek pažaidus su spalvomis ir kontrastais jau atrodo, kad ji yra ant sauso paviršiaus“, – teigia jis.

Nors akivaizdu, kad mergaitė negali tuo pačiu metu būti po vandeniu ir šokti į vandenį, vis dėlto ši nuotrauka sukuria smagią, bet vis dėlto laikiną iliuziją.