M. Carnahanas per lėktuvo avariją žuvo spalio 16 dieną, kai buvo per vėlu išbraukti jo pavardę iš balsavimo biuletenių. Rinkimuose jis "įveikė" paskirtąjį senatorių respublikoną Johną Ashcroftą (Džoną Aškroftą).

Senatoriaus vietą tikriausiai užims M. Carnahano našlė Jean (Džin), kuri praėjusią savaitę sakė sutiksianti su naujojo gubernatoriaus Rogerio Wilsono (Rodžerio Vilsono) paskyrimu užimti velionio vyro vietą, jei jis laimės rinkimus.

M. Carnahano pergalė reiškia, kad demokratams Senate atitenka dar viena vieta. Dabar 54 senatorių vietos priklauso respublikonams, o 46 - demokratams.

M. Carnahano, jo sūnaus ir ilgamečio padėjėjo žūtis lėktuvo avarijoje, kuri įvyko jiems skrendant į rinkimų kampanijos renginius, sukrėtė rinkėjus.

Velionio politiko rinkimų kampanijos organizatoriai palankiai įvertino jo pergalę, bet sakė, kad ji yra ir maloni, ir skaudi.

Nors anksčiau ne viena našlė užėmė kurį laiką senatoriumi dirbusio ir mirusio vyro postą, M. Carnahanas yra pirmasis, laimėjęs rinkimus po mirties, sakė Senato istorikas Donaldas Ritchie (Donaldas Ričis).

Tačiau yra mažiausiai trys politikai, po savo mirties laimėję rinkimus į Atstovų Rūmus. 1972 metais Rūmų daugumos lyderis Hale'as Boggsas (Heilas Bogsas) laimėjo rinkimus jau dingus jo lėktuvui virš Aliaskos ir paskelbus jį mirusiu. Beje, lėktuvas dingo taip pat spalio 16-ąją.

Demokratas Nickas Begichas (Nikas Begičas), kuris keliavo su H. Boggsu ir taip pat buvo pripažintas mirusiu, irgi laimėjo rinkimus.

Dar vieną pergalę Atstovų Rūmų rinkimuose po savo mirties 1962 metais pasiekė Kongreso narys iš Kalifornijos Clementas Milleris (Klementas Mileris). Nuo jo žūties lėktuvo avarijoje buvo praėjusios trys savaitės.