Judėjimo už etišką elgesį su gyvūnais (PETA) išleistas plakatas "Mėsos valgymas gali sukelti impotenciją", kuriame nufotografuota JAV vėliavos rašto bikinį dėvinti mergina, rankose laikanti nulinkusias šviežias dešreles, buvo reklamuojamas 13-oje valstijų, tačiau daugelyje iš jų nesulaukė didelio pritarimo.

"Žmonių argumentai labai skyrėsi. Tose valstijose, kuriose ypač paplitusi gyvulininkystė, sulaukėme ypač įdomių atsakymų, pavyzdžiui 'Mano brolis dirba gyvulininkystės industrijoje, todėl savo elgesiu aš vis tiek negalėčiau atitaisyti to, ką jis daro'," teigė viena iš PETA dalyvių M. Friedrich.

"Daugelis vyrų labiau rūpinasi tuo, kas yra žemiau juosmens, o ne tuo, kas aukščiau jo," sakė Friedrich. "Mūsų pagrindinis tikslas yra priminti žmonėms apie gyvūnų patiriamą kančią. Šiuo atveju, svarbu pasakyti žmonėms, kad valgydami mėsą jie remia žiaurumus, vykdomus su gyvuliais."

Gegužės mėnesį PETA pasiskundė, kad Niujorko "Karvių parado 2000", kurio metu mieste turėjo būti demonstruojama šimtai dirbtinių karvių figūrų, organizatoriai atsisakė į renginį įtraukti kelias PETA sukurtas karves kaip neva per daug "grafiškas ir netikroviškas".

PETA renginiui pristatė kelis plakatus, panašius į parduotuvių mėsos skyriuose kabančius mėsos kategorijų piešinius, kuriuose kiekvienoje kategorijoje mėsos valgymą susiejo su širdies priepuoliais, vėžiu, impotencija bei kitais sveikatos sutrikimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją