Į Palma de Maljorkos kurortą švęsti išsiruošusi 18 moterų kompanija į Ispaniją turėjo skristi iš Rytų Midlendso oro uosto, esančio tarp Leičesterio bei Notinghamo. Tačiau skrydžių bendrovės „Jet2“ lėktuvo įgulai nepatiko visų mergvakario dalyvių apranga – 35-60 metų moterys vilkėjo juodus marškinėlius su rožinės spalvos užrašu „Kalės gastrolėse“.

Bendrovė šiuo užrašus laiko įžeidžiančio turinio, tad ne tik atsisakė moteris skraidinti, bet ir iškvietė policiją.

Moterims, tarp kurių buvo ir 35 metų būsimoji nuotaka, turėjo greitai ieškotis kitų skrydžių ir pasipiktinusios paskelbė apie tokį skrydžių bendrovės elgesį.

„Mes esame dirbančios ir gerbiamos moterys, o ne kokios girtuoklės. Nežinau, kuo mūsų elgesys prasilenkia su skrydžių saugumo reikalavimais ar kitais įstatymais. Sugaišome vieną papildomą dieną ir išleidome šimtus svarų sterlingų tam, kad susirinktumėme kurorte pelnytų atostogų“, – „The Daily Mail“ mergvakario kompanijos vargus pasakojo būsimoji jaunoji Emma Green.

„Jet2“ atstovas spaudai šią situaciją komentavo: „Moterys ne vieną kartą buvo paprašytos persirengti arba paslėpti užrašus – į tai dėmesį dar išvykimo salėje atkreipė ne tik mūsų kompanijos darbuotojai, bet ir policijos pareigūnai. Atsiprašome visų savo klientų dėl pavėlavusio skrydžio ir nemalonios atostogų pradžios. Mūsų kompanija – draugiška šeimai, tad tarp keleivių visada yra vaikų, todėl neleisime savo lėktuvuose demonstruoti tokių užrašų“.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.