B. Clintonas į Maskvą atvyko šeštadienio vakarą ir beveik iš karto nuvyko į Kremlių pirmo susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu nuo to laiko, kai šis perėmė valstybės valdžios vairą į savo rankas. B. Clintonui tai jau trečioji ir svarbiausia viešnagė per jo kelionę po keturias Europos šalis.

Vakarienė, kurią aukšti JAV pareigūnai apibūdino kaip "nuoširdžią" ir lydimą "draugiškų" pokalbių, truko beveik tris valandas. Jos pabaigoje buvo surengtas privatus koncertas, kuriame dalyvavo keli geriausi Rusijos džiazo atlikėjai.

B. Clintonas palaikė šiltus bičiuliškus santykius su V. Putino pirmtaku Borisu Jelcinu. Nors V. Putinas, pasižymintis daugeliu savybių, tik ne "šiltumu", tačiau tiek JAV, tiek Rusijos pusė šeštadienį surengtą vakarienę apibūdino kaip draugišką, tvirtindamos, kad abu vadovai puikiai sutarė.

Griežtas V. Putinas, buvęs KGB agentas ir, kiek žinoma, nesantis toks aistringas džiazo gerbėjas kaip B. Clintonas, šį kartą pademonstravo ypatingą draugiškumą, surengdamas koncertą ir retą pasivaikščiojimą po privačius apartamentus Kremliuje - beprecedentinį gestą Rusijos buvusiems priešams amerikiečiams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją