Dabartinis medelių sodinimo pasaulio rekordas priklauso Brazilijai, kur 1976 metų balandį San Paulo mieste per savaitę buvo pasodinti 24 tūkst. 199 medeliai.

Sekmadienį rekordiniame bandyme dalyvavo visa Malaizija. Dar 1997 metais čia buvo priimtas vadinamasis šalies apželdinimo planas, pagal kurį iki 2000 metų pabaigos turi būti pasodinta 3 mln. medelių, o iki 2020 metų pabaigos - 20 mln. 2000-ųjų metų planas jau įvykdytas 80 proc.

Sostinėje Kvala Lumpūre rekordinėje akcijoje prie Nacionalinio stadiono kartu su tūktančiais eilinių piliečių dalyvavo ir premjeras Mahatiras Mohamadas (Mahathir Mohamad). Medeliai tuo pat metu buvo sodinami dar 13 Malaizijos valstijų. Apie pusantro metro aukščio medeliai buvo įstatyti į iš anksto iškastas duobes. Laiką matavo Malaizijos rekordų knygos pareigūnai.

Dėl rekordų pamišusi Malaizija didžiuojasi tuo, kad jai priklauso daug pačių įvairiausių pasaulio rekordų. Šioje Pietryčių Azijos valstybėje, pavyzdžiui, stovi aukščiausias pasaulyje pastatas ir yra aukščiausias pasaulyje vėliavos stiebas. Anksčiau šį mėnesį vienas diskžokėjus, kad įsiamžintų rekordų knygoje, net 104 valandas be pertraukos dirbo gyvame eteryje.