Indonezietis Akbaras be žinios dingo sekmadienį, kovo 26 dieną, Sulavesio saloje, kur išvyko rinkti alyvpalmių derliaus.

Ieškodami 25 metų vyro, vietos policijos pareigūnai aptiko didžiulį pitoną. Jie iš karto įtarė, kad gyvatė galėjo būti prarijusi žmogų. Perskrodus 7 metrų ilgio gyvatę, pareigūnai jos viduriuose aptiko dingusio vyro palaikus.

Tinkliniai pitonai – vienos iš ilgiausių reptilijų pasaulyje. Jie savo auką uždusina, o tada praryja nekramtę.

Pitonai itin retais atvejais žudo ir ryja žmones, nors kartais pasirodo pranešimų apie pitonų pražudytus vaikus ar smulkesnius gyvūnus.

Vakarų Sulavesio provincijos policijos atstovas Mashura BBC žurnalistams sakė, kad kaimo gyventojai apie 25 metų vyro dingimą pranešė, kai jis parą negrįžo namo.

Policija paskelbė paiešką ir gana greitai netoliese šeimai priklausančios alyvpalmių plantacijos aptiko minėtąjį pitoną.

„Vaikino niekas nerado, bet vietos gyventojai neilgai trukus pranešė apie griovyje gulintį ir nejudantį didžiulį pitoną. Iš karto kilo įtarimų, kad gyvatė galėjo praryti Akbarą. Prapjovus gyvatės pilvą, rastas vaikino lavonas“, – teigia policijos atstovas Mashura, kuris, kaip ir dauguma indoneziečių, prisistato tik vardu.

„Iškart įtarėme, kad ta gyvatė galėjo praryti Akbarą, nes netoli tos vietos radome palmės vaisių, jo darbo įrankius ir batą“, – sakė vyresnysis kaimo pareigūnas Junaidi.

Junaidi sakė, kad gyvatė prarijo ūkininką visą, ir pridūrė, jog tai pirma tokia nelaimė, įvykusi šiame regione.

Brawidžajos universiteto atstovai BBC pasakojo, kad tokiu dydžio pitonas medžioja didelį grobį, pavyzdžiui, šernus ar laukinius šunis.

Nors pitonai žmonių vengia, kartais jie užklysta į alymedžių plantacijas, kur medžioja.

Šios rūšies gyvatės, kurios paprastai užauga iki 6 m ilgio, dažnos Indonezijoje ir Filipinuose.

Nors gyvatės dažnai puldinėja nedidelius gyvūnus, praryti žmones jos bando retai.

2013 metais pitonas pasmaugė vieną apsaugininką šalia prabangaus viešbučio Indonezijos kurortinėje Balio saloje.