"Litexpo" parodų centre paskelbti savaitgalį vykusio V Lietuvos virėjų, padavėjų ir barmenų čempionato nugalėtojai. Virėjų konkurse varžėsi 22 Lietuvos viešbučių, restoranų, kavinių virėjų komandos. Jų profesionalumą vertino Prancūzijos, Šveicarijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos kulinarijos ekspertai.
Pasak vertinimo komisijos pirmininko Norberto Girntho (Norberto Girnto), pagrindinis patiekalo vertinimo kriterijus - jo skonis. Taip pat buvo vertinama virtuvės higiena ir švara, patiekalo išvaizda, patiekimas ir dekoravimas, kompozicija, novatoriškumas. Svarbu ir tai, kad patiekalo skonis būtų būdingas tam produktui, kad būtų naudojami jam tinkami prieskoniai.

Šiame konkurse nugalėtoja paskelbta restorano "La Provence" virėjų komanda - Aldona Gečienė ir Božana Sadovskaja. Antroji vieta teko restoranui ''San Marco", trečioji - viešbučio "Holiday Inn Vilnius" virėjų komandai. Geriausia virėjų komanda buvo apdovanota stažuote į Prancūzijos restoraną.

Padavėjų konkurse savo meistriškumą demonstravo 8 Lietuvos padavėjai. Geriausiu Lietuvos padavėju tapo restorano "La Provence" padavėjas Rolandas Raipa. Jis apdovanotas kelione į markizo Pjero Antinorio ūkį. Antroji vieta teko ''La Pergola" restorano padavėjai Žydrei Šatienei, trečioji - restorano "Lokys" padavėjui Igoriui Luščinskiui.

Geriausiu Lietuvos barmenu pripažintas Viktoras Prokopovičius (restoranas ''La Provence"). Jis apdovanotas stažuote į tarptautinę barmenų mokyklą ''Planet one". V. Prokopovičius pelnė ir specialų prizą už šypseną. Antroji vieta paskirta Žilvinui Šalkauskui (viešbutis ''Holiday Inn Vilnius"), trečioji - Arūnui Vaišiui (viešbutis ''Takioji Neris").

Prizas už geriausią konditerinį patiekalą šiemet paskirtas UAB "Biola", už geriausią banketinį patiekalą - viešbučiui "Karolina".

Čempionato nugalėtojus pasveikino Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Jeanas-Bernardas Harthas (Žanas Bernaras Artas).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ar tai jau ženklas? „Valstiečių“ ministerijoje atsirado postas buvusiai V. Tomaševskio bendražygei (9)

Žemės ūkio ministro, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ( LVŽS ) atstovo Broniaus...

Artėja laikas, kai gatvėse situacija pasikeis kardinaliai (7)

Pirmąsias rugsėjo savaites eismas sostinėje taps kur kas intensyvesnis – į gatves išvažiuos...

Laukiniai reklamos vakarai: feisbuko žvaigždėms – savos taisyklės (35)

Praėjusią savaitę nuskambėjusi istorija, kai Lietuvos bankas viešai pabarė feisbuko...

Kraupi moters išpažintis: brolis pirma pardavė kiemo draugams, o toliau prievartavo pats (193)

Nuo savo praeities ji bėgo ilgai ir baisią paslaptį slėpė ir nuo mylimųjų, ir nuo vaikų,...

„Islamo valstybės“ rėmėjai švenčia: juos žudydami mes darome jų vaikams paslaugą (114)

Naujienų agentūra „Amaq“ išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad teroristinė organizacija...

Darbdavių patyčias kentęs jaunuolis turi svarbų patarimą siekiantiems karjeros (19)

Sezoninis darbas jaunuoliams yra puiki galimybė užsidirbti, be to, anot specialistų tai labai...

K. Maksvytis: lietuviai Europos čempionate laimės medalius (2)

Europos krepšinio čempionatui besiruošianti Lietuvos rinktinė artėja link pasirengimo ciklo...

Mokslininkai išsiaiškino „magiškųjų grybų“ paslaptį (5)

Tyrėjams pavyko perprasti psichoaktyvios „ magišk ųjų grybų“ medžiagos – psilocibino –...

Jauniausia someljė Lietuvoje: senajai kartai alkoholis lygu girtuoklystei (22)

Jauniausia Lietuvos someljė Silvija Umaraitė jaučia, kaip auga konkurentų gretos. „Anksčiau...