Taip apie nedidelės Slotovo miestelio Lenkijos karalienės Švenčiausiosios Mergelės Marijos parapijos Dembickio apskrityje Lenkijoje klebono Stanislawo Sajos sumanymą rašo dienraštis „Gazeta Wyborcza“.

Rugpjūčio pabaigoje klebonas prie bažnyčios įtaisė garsiakalbius iš kurių sklinda varpų garsai. Pradžioje varpai skambėdavo kas 15 minučių. Pav. kai būdavo be 15 min. 13 val., varpai skambėjo 15 kartų, o po to tik 1 kartą, kas reikšdavo jog yra 13 val.. Dar po 15 min. varpai suskambėdavo labai stipriai vieną kartą, o po to dar 15 kartų, pranešdami, kad yra 13val. 15 min. Ir taip pas ketvirtį valandos nuo 6 iki 21 val. vakaro – pasakojo dienraščio redakcijoje apsilankęs Slotovo gyventojas Pawelas Rdziakas

Jis ir dar pora Slotovo gyventojų kreipėsi į kleboną su prašymu sumažinti skambančių varpų dažnį, kadangi jie 6 val. prižadina ne tik suaugusius, bet ir mažylius.

Tačiau klebono nuomone, vaikams pakanka miego nuo 21 val. vakaro iki 6 val. ryto, o jeigu varpų skambesys nepatinka vyresnio amžiaus žmonėms, tegul keliauja į kitą pasaulį. „Nežinau, ar tai siūlymas nusižudyti ar nužudyti?“ - piktinosi P. Rdziakas.