Svetainė, nenorėdama įskaudinti artimųjų, nenurodo nei pavardžių, nei asmenų gyvenamosios vietos.

Žinoma tik viena – vietiniai civilinės atsakomybės organai nežino, kaip išrašyti šio kūdikio gimimo liudijimą, o be jo Agatos negalima įtraukti į Lenkijos gyventojų sąrašą.

Kaip rašo WP, bylą, tarsi karštą bulvę mėto įvairūs teismai – įvyko daug posėdžių, tačiau nė vienas iš jų nepriėmė jokio sprendimo, nors prieš gimstant kūdikiui visiems buvo žinoma, jog tai taps sunkiai įveikiama problema.

Beata, kuri vėliau tapo Kondratu, būdama nėščia aštuonis mėnesius, ne kartą kreipėsi į vyriausybinius organus dėl lyties keitimo ir gimusio kūdikio ateities, tačiau šie tik kraipė galvomis.

Buvo aišku viena: Konradas negali būti tėvas, nes tuo atveju kūdikis neturės motinos: ji negali būti nežinoma. Viena iš civilinių įstaigų darbuotojų sugalvojo genialią išeitį: Konradą į kūdikio gimimo liudijimą įrašyti tėvu, o jo ankstesnę mergautinę pavardę – kaip motiną.

Tačiau šis planas neišdegė, nes paaiškėjo, kad ankstesnė Beata, kuri tapo Kondratu, jokiuose dokumentuose neegzistavo. O asmuo, kurio iš viso nėra, negali turėti jokio kūdikio. Keisti lytį Beata panoro tik sulaukusi pilnametystės.

Tai buvo ilgas kelias, rašo WP. Pirmiausia Beatą tikrino psichiatrai, kurie nustatė, jog jokių psichologinių nukrypimų mergina neturi.

Buvo atlikta daug procedūrų, kol galiausiai buvo nustatyta, jog jokių kliūčių keisti lytį merginai nėra. Liko tik viena kliūtis – nėštumas, kuris tapo ne tik Beatos, o dabar Kondrato, bei daugelio kitų žmonių galvos skausmu.