Ben Guriono oro uosto darbininkas Abroshas Michaelovas (Abrošas Michaelovas) trečiadienį papasakojo laikraščiui "Maariv", kaip jis sustabdė uoste stovėjusį LAL lėktuvą su keleiviais, kai jis netikėtai pradėjo riedėti link judraus greitkelio.

"Aš sušukau pilotui rusiškai, kad nuspaustų stabžius, bet jis suriko atgal, kad stabdžiai neveikia", pasakojo laikraščiui 40-metis oro uosto darbininkas.

Tuomet jis nusiavė uniforminį batą ir pakišo po LAL "Boeing 737" ratais.

"Buvo truputį baisu, bet lėktuvas buvo pilnas keleivių, ir daugiau galvojau apie juos, nei apie save", teigė narsuolis darbininkas.

LAL generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Laurinaitis įvykį Ben Guriono oro uoste pavadino "kuriozišku". Anot jo, incidentas nebūtų įvykęs, jei oro uosto tarnybos būtų laiku atlikusios savo funkcijas.

T. Laurinaitis sakė BNS, kad sekmadienį užsakomuoju reisu į Ben Guriono uostą atskridęs LAL lėktuvo įgula pusę valandos nesulaukė po lėktuvo ratais pakišant stabdžių kaladėlių ir privažiuojant trapo keleiviams.

T. Laurinačio teigimu, LAL lėktuvo stabdžiai buvo tvarkingi, bet po lainerio ratais visuomet privalu pakišti stabdžių kaladėles, kad jis stovėtų stabiliai.

Anot T. Laurinaičio, reikalui esant, riedantį LAL "Boeing" būtų sustabdę patys pilotai, todėl tikras pavojus lėktuvui negrėsė.