Anksčiau šį Vinco Kudirkos kūrinį buvo galima įsigyti tik plokštelės formate, kurį jau senokai buvo išleidusi Vilniaus plokštelių studija.

"Pastebėjome, jog prireikus Lietuvos himno, gauti jį ypač sunku. Be to, plokštelėse įrašas skamba senoviškai, dažnai trukdo susidėvėjimas, įbrėžimai, - sako "Bomba Records" direktorius Vytautas "Zenka" Juozapavičius. - Nusprendėme nedelsdami išleisti šį kiekvienam lietuviui svarbų kūrinį moderniuose formatuose, įrašą pagal galimybes išvalę skaitmeniniu būdu. Tikimės, kad šis projektas bus svarbus ne tik ministerijų, visuomeninių ir valstybinių organizacijų darbuotojams, politinėms partijoms, bet paprasčiausiai kiekvienam save gerbiančiam lietuviui."

Už simbolinę kainą Lietuvos Valstybės himnu planuojama prekiauti ne tik "Bombos" parduotuvėse, bet ir knygynuose, universalinėse parduotuvėse, prekybos centruose.

Projekto šūkius sukūrė reklamos agentūra "SB&G Advertising". Spaudos makete pateikiamas klausimas: "Kaip skamba 5-ta Lietuvos himno eilutė?" Plakatuose - "Kiek kainuoja Lietuvos himnas?"

"Šiais kukliais skelbimais tikimės atkreipti visuomenės (ypač jaunų žmonių) dėmesį į tai, jog, ko gero, esame gerokai užguję elementariausius savo valstybingumo simbolius, kažkodėl jais nesididžiuojame", - sako "SB&G Advertising" kūrybos direktorius Kristupas Baublys. - "Nors ir nedaug teprisidėjus, dalyvauti šiame projekte mums, be abejo, garbės reikalas."