Trys "Jaltos trejeto" vaikaičiai ateinančių metų balandžio mėnesį susitiks Olandijos mieste Nordvege, kur ištaigingame viešbutyje bus surengtas simpoziumas. Jame bus aptarti 1945 metų vasario 4-11 dienomis įvykusios Jaltos konferencijos padariniai.

Simpoziumą organizuoja Olandijos ryšių su visuomene agentūra "Assemblee", įsikūrusi Mastrichte.

SSRS diktatoriaus vaikaitis Jevgenijus Džugašvilis, JAV prezidento vaikaitis Kertis Ruzveltas ir Didžiosios Britanijos premjero vaikaitis Vinstonas Čerčilis sutiko dalyvauti simpoziume, į kurį atvyks apie 250 žmonių, taip pat ir istorikų.

Gruzijoje gyvenantis J.Stalino vaikaitis, pirmą kartą išvyksiantis už buvusios SSRS teritorijos ribų, jau pareiškė ginsiąs savo senelio garbę ir atremsiąs kritiką Jaltos konferencijos laikotarpio sovietų lyderių adresu.

J.Džugašvilis, į pensiją išėjęs istorijos profesorius, yra įsitikinęs, kad geriau išmano dalykus, apie kuriuos bus kalbama Nordvege, nei K.Ruzveltas ir V.Čerčilis.

K.Ruzveltas, anksčiau vadovavęs nevyriausybinių organizacijų skyriui Jungtinėse Tautose, dažnai dalyvauja susitikimuose, skirtuose savo senelio prezidentavimui.

V.Čerčilis, pavadintas senelio vardu, praeityje turėjo didelį privačių senelio dokumentų rinkinį, kurį neseniai nupirko valstybė.

Kiekvienas iš trijų politikų vaikaičių per simpoziumą galės kalbėti pusę valandos.