"Lietuvos ryto" žurnalistės užkluptas tuo metu, kai sveikinosi ir glėbesčiavosi su vicemeru Gediminu Jankumi, Kauno vadovas teigė neištvėręs ligoninėje ir pabėgęs, nes laukia daug darbų.

Dėl praėjusį antradienį pablogėjusios sveikatos ir trečiadienį diagnozuotos priešinfarktinės būklės meras netiesiogiai kaltina ir šalies Prezidentą Valdą Adamkų, kuris pirmadienį atvyko į Kauną jam nepranešęs.

"Kaip neimsi į širdį, kai skaitai, kad Prezidentas susitiko su Pasvalio rajono ar kokiu ten Balbieriškio meru, o atvykęs į antrąjį šalies miestą, jo gimtąjį miestą, taip elgiasi. Žmonės norėjo pradėti rinkti parašus dėl tokio Prezidento poelgio, tačiau aš neleidau", - kalbėjo V.Šustauskas.

Kauno 3-iosios klinikinės ligoninės reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėja Liucija Jodžiūnienė, paklausta, ar V.Šustauskas buvo išleistas iš ligoninės, ar pabėgo, kaip yra pasielgęs anksčiau, "Lietuvos rytui" sakė: "Aš negaliu teigti, kad pabėgo, nes čia ne kalėjimas, be to, jis ne toks jau neklaužada. Pasakyčiau taip: išleistas pačiam prašant. Jei tai būtų kitas žmogus, teigčiau, kad išleistas pacientui griežtai reikalaujant".

Pasak L.Jodžiūnienės, V.Šustauskas jau sekmadienį ėmė prašytis išleidžiamas iš ligoninės.

Pirmadienio rytą medikai pasitarė ir nusprendė, kad Kauno miesto meras gali gydytis ambulatoriškai.