Idėja? Paversti juos filmo „Įsikūnijimas“ (Avatar) personažais. O ant nugaros būtinas užrašas „Avarato mokestis“, skelbia odditycentral.com.

Žemutinio Naugardo taksistams dėl mokėti nenorinčių klientų galvą skaudėjo jau seniai.

„Anksčiau juos veždavome tiesiai į policiją, tačiau ten juos paleisdavo“, - pasakoja vienas taksi vairuotojas. Taigi taksistai nusprendė imtis iniciatyvos ir pradėjo mokėti nenorinčius keleivius bausti patys. Prastus klientus jie priverčia išsirengti, aplieja mėlynais dažais, o ant nugaros prilipdo užrašą. Tada keleiviai jau gali eiti namo.

Dauguma taksistų mano, jog tokia bausmė teisėta. Jie paprasčiausiai nudažo žmones ir leidžia jiems eiti savais keliais. Savaime suprantama, nukentėję keleiviai yra kitos nuomonės. Vienas įpykęs keleivis, kuris buvo priverstas per pusę miesto žingsniuoti pusnuogis ir kaip reikiant išterliotais mėlynais dažais, žadėjo tokio pasityčiojimo kaip gyvas neatleisiantis. Esą jam paprasčiausiai pritrūko pinigų sumokėti taksistui.

„Jie išstūmė mane iš automobilio, pradėjo mušti. Grasino, jog, jeigu ras pinigų, bus riesta. Viena delsimo minutė – 100 rublių. Įstūmė mane į duobę ir apipylė mėlynais dažais. Po visko turėjau nuogas eiti per miestą ir ieškoti pinigų“, - pasakoja taksistų kerštą savo kailiu patyręs rusas.

Kol kas miesto policijos pareigūnai į taksistų veiksmus nekreipia dėmesio. Nors internete pilna vaizdelių su apipiltais keleiviais, kol kas pareigūnai taksistų nedrausmina. Yra teisininkų, manančių, jog toks elgesys vertas bylos – juk tai grynų gryniausias chuliganizmas. Dabar jie tiesiog laukia, kol aukos nuspręs imtis teisinių veiksmų.

Vaizdo įrašus internete pažiūrėję žmonės taip pat neslepia pasipiktinimo – jie mano, jog nedrausmingi keleiviai visgi turėtų mokėti baudą, o taksistai tokiu elgesiu esą nuėjo per toli.