Nenuilstanti "Ratilio" vadovė sugebėjo kaip reikiant išjudinti į "Anapilį" susirinkusią publiką, labiau pratusią prie bliuzo ar džiazo ritmų. Pasilinguodami visi traukė liaudies dainas, o prie ekspromtu įrengtos scenos trypę šokėjai nubraukė ne vieną prakaitą.

Gal tik keli prisiekę "Anapilio" muzikos klubo lankytojai, nemėgstantys liaudiškos muzikos, nusigrūdo į tolimiausią salės kamputį ramiai pasėdėti ir išgerti.

O velnių priėdusi Z.Kelmickaitė ne tik ragino bučiuotis, poros ieškotis ar į ratelius rikiuotis, bet netgi senovinėmis dainomis bandė debesis permaldauti, kad lietaus nesiųstų.

"Mūsų visa giminė pasiutusi - tėvo ir mamos, - LŽ prisipažino nė minutei nenurimusi Z.Kelmickaitė. Manęs jau ne vienas klausė, koks motoras mano uodegoj įstatytas".

Joninių vakarą abu ansambliai pasistengė padainuoti daug dainų apie meilę. Vainikėlius turinčios merginos buvo paragintos užmesti savo vainikėlį ant kupolės, jei nori per šiuos metus ištekėti. Sunkiai krito vainikėliai, oi sunkiai. "Vienai vienintelei užkrito. O visos taip norėjo! - teigė "Ratilio" vadovė. - Vainikėlius tik netekėjusios mėtė". Kuriai neužkibo ant kupolės, vėliau vainikėlį lauže sudegino, kad metai geri būtų ir ligos pasitrauktų.

Be ko neįmanomos Joninės? "Be laužo, - tvirtai atsakė Z.Kelmickaitė. - Be kavalieriaus ir panelės. O kas neturi savo išrinktojo, paprastai mano, kad Joninių naktį būtinai turi susirasti. Tai yra meilės naktis, ne senų žmonių šventė. Juk visi žino, kad papartis nežydi, bet ieško. Dažnam žiedo ieškojimas tuom ir baigdavosi, kad kas nors papartyne surasdavo iš ryto".

Nors Joninių naktį ir vyksta intensyvios išrinktojo paieškos, "Anapilyje" atsirado nepasidavusiųjų "Ratilio" merginų vilionėms. Vienas vyriškis, pakviestas šokti, nuo šokėjos pasislėpė už žmonos nugaros ir griežtai atsisakė kur nors su ja eiti. Ansamblietė pasipiktino: "Kas čia per vyrai?! Kernagis neina, Siaurusevičius neina..."

Būtent pastarieji "Anapilio" lankytojai ir tūnojo giliausiame salės kamputyje, nors viengungiaujantis LRT "Spaudos klubo" vedėjas ir galėjo pasinaudoti Joninių nakties burtais.

Išgirdusi, kad šie du asmenys nėjo šokti su jos vadovaujamo ansamblio merginomis, Z.Kelmickaitė taip pat neapsidžiaugė: "Tikrai?! Na, Siaurusevičius tai išvis pasenęs vazonas, o ir Kernagis ne pirmos jaunystės! Jis dar mano "kultmasinis sektorius" buvo. Užmušiu! Net nežinojau, kad jį šokti kvietė!"

Sprendžiant iš to, kad ir A.Siaurusevičius, ir V.Kernagis kitą dieną buvo sveiki ir gyvi, "Ratilio" vadovė, matyt, jų pasigailėjo ir savo ketinimų neįvykdė...