Už mergaitiškų drabužių vilkėjimą paauglys net tris kartus buvo laikinai pašalintas iš mokyklos. Be to, mokytojai atkakliai stengėsi įkalbėti jį liautis siuntus oro bučinius kitiems moksleiviams.

Broktono "South Junior High" mokyklos Masačiusetso valstijoje direktoriaus teigimu, toks paauglio elgesys daro neigiamą įtaką kitiems moksleiviams, tačiau teisėja Linda Giles nusprendė, kad berniukas gali mokykloje dėvėti mergaitiškus drabužius.

Nepaisant tokio teisėjos sprendimo, paauglys visgi nesiryžta eiti į pamokas, nes jaučia "akivaizdų priešiškumą” iš moksleivių, jų tėvų ir mokytojų pusės.

“Mokykla jam buvo tikras siaubo filmas, incidentai sakė vienas paskui kitą,” sakė paauglio senelė, pas kurią jis gyveno beveik nuo pat gimimo.

Jos teigimu, daugelis moksleivių buvo draugiški, tačiau mokytojai "pernelyg audringai" reaguodavo į nekaltą berniuko elgesį ir oro bučinių siuntinėjimą bendraklasiams, rašoma laikraštyje "Boston Globe".

“Fiziškai jis yra berniukas, tačiau jo jausmai ir norai yra moteriški. Vienintelis būdas, kuriuo jis gali išreikšti save, yra buvimas mergaite,” teigė ji.

Jennifer Levi, paauglio advokatės, nuomone, mokykloje turėtų būti organizuojami seminarai apie “seksualinę orientaciją ir lyčių identitetą".

Mokyklos atstovo teigimu, mokyklos darbuotojai bijo dėl berniuko saugumo, todėl šiuo metu jis mokosi namuose.