Per partijos suvažiavimą Floridos Orlando miesto viešbutyje „Rosen Centre Hotel“ šis kandidatas savo klausytojams pirmiausia pareiškė, kad šiam renginiui trūksta „šiek tiek linksmumo“.

Kai kurie Libertarų nacionalinio suvažiavimo delegatai iš pradžių plojo ir bandė šokti kartu, bet kai kandidatas nusirišo kaklaraištį ir pradėjo segtis kelnes, dalyviai nuščiuvo, rašo „The Washington Times“.

Toks striptizas tapo drąsos išraiška ir savo šokį baigęs vyras prisipažino: „Atleiskite, tai buvo drąsu“. Jis pridūrė, kad nedelsiant pasitrauks iš kovos dėl partijos pirmininko posto.

Atrodo, kad suvažiavimo dalyviams toks striptizas nepadarė įspūdžio. „The Wall Street Journal“ reporteris Byronas Tau nugirdo, kaip vienas dalyvis piktinosi tokiu vyro elgesiu: „Tokiu metu, kai norime, kad mus vertintų rimtai“.

Kas buvo tas vyras, lieka neaišku. Tačiau socialinėje žiniasklaidoje plinta nuotraukos ir vaizdo įrašai su jo pasirodymu.

Sekmadienį Libertarų partija savo kandidatu į prezidentus nominavo buvusį Naujosios Meksikos gubernatorių Gary Johnsoną.

63 metų G. Johnsonas šią nominaciją užsitikrino per antrąjį partijos suvažiavimo balsavimą, nugalėdamas žurnalo „The Libertarian Republic“ leidėją Austiną Peterseną bei kompiuterių apsaugos nuo virusų bendrovės įkūrėją Johną McAfee.

Jo potencialiu viceprezidentu ir rinkimų kampanijos bendražygiu delegatai išrinko buvusį Masačusetso gubernatorių Williamą Weldą.

G. Johnsonas, partijos kandidatu jau buvęs 2012 metais, per savo kalbą delegatams sakė, kad jo užduotis bus pristatyti libertarų platformą rinkėjams tokiu mastu, kokio partija dar nematė.

„Fiskalinėje srityje aš esu labai konservatyvus, o socialinėje – labai liberalus“, - teigė jis.

„Aš sumažinčiau karines intervencijas, kurių netyčinės pasekmės mažina mūsų saugumą pasaulyje“, - teigė jis.