Vašingtono Tūkstantmečio maršo už lygias teises, apvainikuosiančio savaitę trukusius renginius, organizatoriai viliasi šia demonstracija suburti gėjus ir jiems prijaučiančius, pradedant kampaniją dėl lygių teisių įstatymų ir kuriant stiprų rinkėjų bloką lapkričio rinkimams.

Pagrindinė Tūkstantmečio maršo organizatorė interviu sakė, kad svarbiausias tikslas įstatymų leidybos srityje yra daryti spaudimą dėl griežtų įstatymų prieš nepakantumo nusikaltimus priėmimą visose valstijose.

Dianne Hardy Garcia (Dajanos Hardy Garsijos) teigimu, 2000-aisiais atsirado pirma reali galimybė homoseksualistams pademonstruoti savo įtaką rinkimuose. "Politikai turės pasiskaičiuoti ir, manau, pripažins mus galinga jėga, į kurią reikės atsižvelgti lapkritį", sakė ji.

Planuojama, kad tarp pasisakančių bus JAV smulkaus verslo administracijos vadovė Aida Alvarez, kuri turėtų aptarti atsiveriančias gėjų ir lesbiečių ekonomines galimybes. A. Alvarez kalba mitinge bus pirmasis kartas, kai vyriausybės atstovas dalyvaus mitinge už gėjų teises.

Mitinge kalbas žada sakyti ir tokios garsenybės kaip teniso žvaigždė Martina Navratilova, dainininkė Mellisa Etheridge (Melisa Eteridž) bei homoseksualisčių aktorių pora Ellen DeGenere (Elena Dežener) ir Anne Heche (Ena Heš).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją