Pasak VRM sekretoriaus spaudai, ministerija nusiuntė atsakymą į K. Pikaro paklausimą, kuriame sakoma, jog pranešimai, kad policininkai vaikšto į viešuosius namus, nepasitvirtino, ir nėra priežasčių pradėti drausminį tyrimą.

Gegužės pabaigoje Koitas Pikaras nusiuntė VRM deputato paklausimą, kuriame teigiama, kad daugelis Policijos departamento darbuotojų nuolat lankosi viešuosiuose namuose. Jis nurodė kelias pavardes, tarp jų ir Policijos departamento Vidaus kontrolės skyriaus darbuotojo Viktoro Vaniukovo pavardę.

K. Pikaro teigimu, šį kovą V. Vaniukovas Taline Narvos prospekte esančiame viešnamyje V, Vaniukovas išbuvo iki ryto, o kai ketino išeiti, paaiškėjo, kad jam trūksta pinigų atsiskaityti už paslaugas. Todėl jis drauge su viešnamio vairuotoju nuvažiavo į Policijos departamentą jų pasiimti.

Kaip teigia K. Pikaras, šio viešnamio paslaugomis V. Vaniukovas naudojosi ir anksčiau.

K., Pikaras nusiuntė laišką vidaus reikalų ministrui Tarmui Loodusui (Tarmui Lodusui) , kuriame klausė, ar pakanka pateiktos informacijos tarnybiniam patikrinimui Policijos departamente, ir domėjosi, kas atliks tokį patikrinimą.