Jo žodžiais, gegužės 19 dieną Minsko miesto teisme, kur buvo skaitomas nuosprendis M. Čigirio byloje, M. Čigirio žmona Julija įkando į ausį milicininkui. Tvarkos saugotojui, pasak generalinio prokuroro, buvo susiūtos šešios siūlės. "Šiuo metu tiriamos įvykio aplinkybės", pranešė O. Boželka.

Teisėsaugos institucijų šaltiniai ketvirtadienį "Interfax" pranešė, kad J. Čigir "milicijos pareigūnų atžvilgiu elgėsi nekorektiškai ir provokuojamai, reikalaudama įleisti į 48 vietų teismo posėdžių salę apie 200 žmonių, laukusių prie pastato įėjimo".

Pasak "Interfax" šaltinių, sostinės milicijos pareigūnas, kuriam J. Čigir įkando į ausį, buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam padaryta operacija. Kolegų žodžiais, šiuo metu jis gydomas ambulatoriškai.

Su šiuo faktu susijusią medžiagą tiria Minsko Frunzės rajono prokuratūra.

J. Čigir interviu "Interfax" savo ruožtu paaiškino, kad jos veiksmai buvo "reakcija į grubius milicininko veiksmus" jos atžvilgiu.

Buvusio premjero žmona taip pasakoja apie incidentą: "Jis sugriebė mane už rankų, pakėlė ir ėmė tempti. Man skaudėjo, aš surikau, ir, pamačiusi prieš save jo ausį, įkandau. Kiek siūlių jam buvo padaryta, nežinau".

Ji taip pat pranešė, kad "nufotografavo mėlynes", kurios atsirado sumušus minėtam milicininkui, ir "pateikė pareiškimą prokuratūrai".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją