Panašių šlepečių, pagamintų Judy Garland (Džudi Garlend), iš viso yra tik keturios poros. Trečiadienį Holivudo kino ir televizijos daiktų aukcione, kurį organizavo "Christie's East" aukcionų namai, Davidas Elkouby (Deividas Elkubis) iš Los Andželo už jas paklojo 666 tūkst. JAV dolerių.

Iš viso šis aukcionas atnešė daugiau kaip 1,66 mln. dolerių pajamų. Jame parduoti 104 iš 190 siūlytų daiktų, pranešė aukcionų namų pareigūnai. Buvo parduodama ir daugiau "Ozo burtininke" naudotų daiktų, įskaitant pusbatį-Bailiojo Liūto leteną, kuri parduota už 25,5 tūkst. dolerių.

Taip pat parduotas 1937 metų automobilis "Phantom III Rolls-Royce", kuriuo važinėjo Jameso Bondo (Džeimso Bondo) herojus, 1964 metais filmuojant klasika tapusį filmą "Goldfinger". Automobilis parduotas už 402 tūkst. dolerių - daugiau kaip dvigubai brangiau už planuotą kainą.

Taip pat parduoti keli su Marilyna Monroe (Merilina Monro) susiję daiktai, tarp kurių - atsivertimo į judaizmą pažymėjimas. Jį pasirašė M. Monroe ir trečias jos vyras, dramaturgas Arthuras Milleris (Arturas Mileris). Pažymėjimas parduotas už daugiau kaip 49 tūkst. dolerių.

"Supermeno" kostiumas, kurį Christopheris Reeve (Kristoferis Rivas) dėvėjo pirmojoje ir antrojoje filmo dalyje, buvo parduotas už 56,4 tūkst. dolerių. Tuo tarpu Helen Slater (Helen Sleiter) kostiumas iš filmo "Supergirl" parduotas už beveik 13 tūkst. dolerių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją