Nuo rugpjūčio mėnesio Austrijoje dirbantis ambasadorius Leigh Turneris papasakojo, kaip šį mėnesį vaikščiodamas netoli Vienos esančiame miške jis susidūrė su vienu tokiu „stambiu“ žvėrimi ir patyrė nesunkių sužalojimų.

Pasukęs į šoną jis akis į akį susidūrė su „keturiais ar penkiais suaugusiais šernais ir daugybe šerniukų“. Diplomatas lėtai apsisuko ir pabandė grįžti, iš kur atėjęs.

„Po kelių akimirkų aš išgirdau garsą lyg už manęs būtų šuoliavęs arklys. Atsigręžęs pamačiau stambų šerną, kuris panarinęs galvą bėgo tiesiai į mane“, – pasakojo L. Turneris pirmadienį.

Ilgai nelaukęs ambasadorius pasileido bėgti ir gelbėdamasis užsiropštė ant rąstų krūvos, tačiau lipdamas paslydo ant šlapių rąstų, suklupo ir apsidraskė.

„Kai aš vėl atsisukau, šernas (be abejo, galvodamas, kad pagaliau atsikratė to kiaulės) jau bėgo prie savo pulkelio, kuris netrukus dingo miške“, – pasakojo jis.

„Dėl visų savo menkų sužalojimų esu kaltas pats, šernas prie manęs nė neprisilietė“, – prisipažino L. Turneris.

Vienoje medžiotojų svetainėje, kurią pacitavo L. Turneris, perspėjama, kad šernų medžioklė „yra net pavojingesnė“ už meškų, nes jie turi „storas, aštrias kaip skustuvai iltis ir aštrų protą“.