Dauning Strytas kiek anksčiau atmetė kaip "visiškai neteisingus" pranešimus britų ir italų spaudoje, jog Euanas Blairas (Juanas Bleras) penktadienį paryčiui grįždamas iš diskotekos į viešbutį elgėsi triukšmingai.

Kiek vėliau atstovas spaudai sakė, kad Euanas su draugais buvo paprašyti kalbėtis tyliau, kad nesudrumstų viešbučio gyventojų miego.

Tačiau atstovas spaudai tvirtino, kad "tai visai neatitinka istorijų, jog Euanas su draugais buvo girti, lakstė po viešbutį ir važinėjosi liftais".

Po Dauning Stryto paskelbto paneigimo, Euaną globoję šeimos draugai taip pat pareiškė, kad jaunajam Blairui buvo liepta eiti miegoti, nes jis trikdo svečių viešbutyje miegą.

"Euanas yra mūsų šeimos draugas. Mes visą tą laiką buvome su juo. Laikraščiuose paskelbtų incidentų paprasčiausiai nebuvo", sakoma Nigelo ir Annos Ruddinų (Nidželo ir Anos Rudinų) išplatintame pranešime.

Tariamas incidentas spaudoje pasirodė praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai Euanas Londone buvo sulaikytas girtas viešoje vietoje.

T. Blairas su žmona Cherie (Čeri) buvo apsistoję San Giminjane, maždaug už 240 kilometrų nuo Poncos kurorto Lacijaus regione, kur atostogavo Euanas.

Italijos naujienų agentūra ANSA pranešė, kad Euanas buvo apsistojęs "Albergo Bellavista" viešbutyje - viename iš prašmatniausių saloje.

Pranešime teigiama, kad Euaną lydėjo du jo bičiuliai. Buvo cituojami viešbučio savininko Erasmo Mastropietro (Erazmo Mastropjetro) žodžiai, kad "nebuvo jokio diplomatinio incidento. Jis suprato, atsiprašė ir nuėjo miegoti".