Kūriniai veikiausiai nupiešti 1916-1918 metais, kai dar jaunas Hitleris buvo kapralas ir dalyvavo Pirmajame pasauliniame kare.

Darbus ketinama parduoti aukcione "Jefferys", esančiame Lostvitelio mieste pietvakarių Anglijoje, ir, kaip praneša britų savaitraštis, tikimasi, kad už juos bus gauta iki 100 tūkst. svarų sterlingų (pusės milijono litų).

Vienas iš akvarele tapytų peizažų vaizduoja miesto pakraštyje stovinčią bažnyčią, o kitas - paskubomis suręstus statinius, kurie nupiešti pastelinėmis spalvomis. Paveiksluose nelabai justi kažkur šalia vykstantis karas.

Jiems būdingas jau anksčiau matytų Hitlerio darbų braižas, o ant kai kurių netgi yra specialus parašas. Piešiniai buvo laikomi Prancūzijos pasienyje esančio pastato mansardoje, netoli tų vietų, kur tarnavo Hitleris.

Nors piešinių popierius pagamintas būtent tais laikais, prieš kovą įvyksiantį aukcioną "Jefferys" darbuotojai dar tikrina darbų autentiškumą.

"Vaizduojamos vietos 24 kilometrų spindulio tikslumu atitinka tas Prancūzijos vietas, kuriose per karą buvo apsistojęs Hitleris, - sakė aukciono vadybininkas Ianas Morrisas. - Jis nebuvo didis menininkas, bet daugiau domina žmogus, o ne jo piešiniai".

Manoma, kad mažiausias - atviruko dydžio - paveikslas bus parduotas už maždaug 2 tūkst. svarų sterlingų (10 tūkst. litų), o už kiekvieną iš didesnių, 20 iš 25 centimetrų, darbų gali būti sumokėta po 4 tūkst. svarų sterlingų (20 tūkst. litų).