Vienui vieną kelionėn išsirengusį turistą į barą pakvietęs užeiti šeimininkas atnešė jam alaus, o paskui pareiškė, jog šis malonumas jam kainuos 990 eurų. Turistas nusiderėjo iki 490 eurų (1692 litų), tačiau baro savininkas nuo jo kreditinės kortelės vis tiek nuskaitė 990 eurų.

"Kai atėjo sąskaita, pamaniau, kad bus saugiau ją apmokėti. Išsigandau, kad man gali kas nors atsitikti, jeigu neapmokėsiu", - šį nusikaltimą tiriančiai Romos merijai aiškino vyras, kurio vardas ir pavardė neskelbiami.

Iš Honkongo atvykęs, bet Vokietijoje gyvenantis ir Didžiosios Britanijos pasą turintis turistas mėgino apie sukčiavimą pranešti policijai, tačiau teigė niekaip negalėjęs išaiškinti, ko nori, nes iš pareigūnų niekas nekalbėjo angliškai.

Per pastaruosius penkerius metus turistų srautas Romoje gerokai išaugo - balandį, palyginti su tokiu pat laikotarpiu pernai, lankytojų pagausėjo 60 proc., tačiau neapdairiesiems gali tekti patirti, jog Amžinojo miesto žavesį kartais užgožia kova už teisingą kainą.

Dauguma lankytojų gali papasakoti apie barų, restoranų ir viešbučių savininkų lupikavimą, tačiau šios istorijos dažniausiai nublanksta prakalbus apie taksi vairuotojus, kurie už kelionę iš oro uosto gali pareikalauti kelių šimtų eurų, o atsisakiusius tiek mokėti paprasčiausiai išmeta pakelėje.