Šį sezoną pingvinai poruotis pradėjo labai anksti - pirmieji kiaušiniai buvo sudėti dar spalio pabaigoje. Iki sausio mėnesio 6 poros sudėjo 11 kiaušinių, tačiau tik 3 iš jų buvo su gyvybe, kiti - tušti. Kadangi kiaušiniai labai mažai svėrė, mažylių vystymasis juose buvo sutrikęs ir pasaulį laimingai išvydo tik vienas paukštelis.

"Nieko gero nesitikėjome ir iš šio kiaušinio. Jau nuo pat pradžios jis buvo "nurašytas", nes jo vystymasis neatitiko jokių normų. Tačiau įvyko stebuklas - iš jo išsiritęs mažylis kabinasi į gyvenimą", - sako A.Grušas.

Vos išsiritęs pingvinukas svėrė tik 71 gramą. Tai pirmas tokio mažo svorio pingvinukas, sėkmingai išgyvenęs jau beveik savaitę. Be to, jo svoris jau kitą dieną nukrito iki 66 gramų. Dabar mažylis jau priaugo vieną gramą ir A.Grušas tikisi, kad jeigu svoris pradės didėti, tai muziejus pingvinų būrys praturtės dar vienu paukščiu.

Pingvinukas kas tris valandas yra maitinamas per zondą kokteiliu iš vienuolikos komponentų - fiziologinio tirpalo, krevečių, žuvies, grietinėlės, alaus mielių, vitaminų, mikroelementų ir kt. Mažylio mamos vardas - Maskoliukė, tėvo - Akis.

Pirmieji pingvinai Jūrų muziejuje buvo išperinti 1991 metais. Tada patelė perino pati, tačiau labai nusilpo, susirgo ir nugaišo.

Todėl, tausojant gyvūnų sveikatą (40 dienų jie nesimaitindami sėdi ant kiaušinių), buvo nuspręsta perinti dirbtiniu būdu - specialiame inkubatoriuje. Tai pasiteisino - kasmet muziejuje atsiranda mažyliai, kuriais bent du mėnesius rūpinasi A.Grušas ir jo vadovaujamo skyriaus darbuotojai. Visą tą laiką žmonės gyvena šalia mažylių - stebi juos, ruošia maistą ir maitina.

Muziejuje dabar gyvena 21 Antarktinis, Magelano, Afrikos pingvinas ir šių rūšių hibridai, išperinti jau čia, muziejuje.