Vladimiras Černenko savo rankose švelniai supo Davidą, kuriam gruodžio 7 dieną atėjus į šį pasaulį, Amerikoje gyvenanti ukrainiečių šeima tapo didžiausia šeimyna Jungtinėse Valstijose, pranešė rusų kalba leidžiamas laikraštis "The Speaker".

"Kai Ukrainoje susituokėme, šešis mėnesius negalėjome susilaukti kūdikio ir manėme, kad niekada jo neturėsime, - per šventę Bethany Slavic misionierių bažnyčioje Sakramente žurnalistams sakė Vladimiras. - Niekada nemaniau, kad turėsiu tokią šeimą".

Pasak Vladimiro, jis tarnavo Ukrainos armijoje, kai jo žmona atsiuntė jam laišką, pranešdama, kad laukiasi kūdikio.

"Negalėjau suprasti, kaip tai galėjo atsitikti. Aš armijoje, o ji - namuose nėščia?, - juokėsi vyras. - Tačiau tuomet buvau jaunas ir neatkreipiau dėmesio į tai, kad jau kurį laiką gyvenome kartu".

Prieš septynerius metus šeima emigravo ir įsikūrė Kalifornijoje. Vladimiras vienoje valstybinėje mokykloje dirba saugumo ir techninės priežiūros darbuotoju. Šeima gyvena septynių kambarių name Sakramento mieste.

"Turime daug darbo ir visi pavargstame. Sudėtinga ir finansiniu požiūriu", - atsakė Zinaida, kai buvo paklausta, ar sunku turėti tiek daug vaikų.

"Tačiau mes viską įveikiame, su meile žvelgdami į savo vaikų ateitį", - pažymėjo ji.

Vaikai, iš kurių vyriausiajam yra 22 metai, dalijasi darbais ir pareigomis, o vyresnieji kartais pavaduoja savo tėvus, teigė motina.

"Auklėjimas turi didelį vaidmenį, tačiau svarbiausia yra meilė ir didelė širdis", - sakė Vladimiras.

Šeimai labai praverčia 15 vietų mikroautobusas ir milžiniškas pietų stalas.

"Mano draugai būgštauja, kad jų šeimos turi tik po vieną ar du vaikus, - teigė 18 metų Dimitrijus Černenko. - Jie eina namo pas nieką. Aš grįžtu iš mokyklos ir niekada nenuobodžiauju. Visada bus ką veikti".

Vaikai nesirieja dėl maisto porcijų, televizijos kanalų ir kitų dalykų, nes tėvas juos išmokė atsisakyti egoizmo, kad išsilaikytų šeima, paaiškino 17 metų Anatolijus.

"Susėdame visi kartu, įsidedame maisto ir valgome kaip eilinė šeima, - pasakojo 16 metų Liudmila. - Kartais palaukiame, kol kiti pavalgys, ir tada pamaitiname mažesnius vaikus".

Vladimiras ir Zinaida teigė negalintys pasakyti, kiek pinigų per savaitę jie išleidžia maistui, nes pinigai dingsta vos atsiradę.

"Taip pat negalime pasakyti, kiek sauskelnių pakeitėme, nes Ukrainoje dar nebuvo tokių dalykų, - sakė Vladimiras. - Naudojome kitus būdus".

Milžiniška šeimyna džiaugėsi žurnalistų viešnage ir pasirodymu televizijos naujienų laidose.

Kol šeima pasakojo apie savo gyvenimą ir pozavo nuotraukoms, sesers glėbyje snaudė dvejų metukų Timofiejus.

"Šaunu vadintis didžiausia šeima Amerikoje", - teigė jie.

Pora padėkojo už paramą, kurią jie gavo iš Rusijos ir JAV verslininkų.

Paklausta, ar Davidas bus paskutinis jos kūdikis, Zinaida atsakė: "Negaliu pasakyti".

"Esu dėkinga už visus savo vaikus, nuostabų vyrą ir draugus. Taip pat noriu padėkoti savo gydytojui", - pažymėjo ji.