Pasak žiniasklaidos, medikai neįprastą pacientę stebi jau dvejus metus. Ji yra patyrusi rimtą kaukolės ir smegenų traumą, kurios metu buvo pažeisti abu smegenų pusrutuliai, ypač dešinysis. Būtent jame analizuojama į smegenis patenkanti vizualinė informacija.

Moteris, kurios pavardė neskelbiama, neatpažįsta savo vyro, dukters ir kitų artimų žmonių. Tačiau parodžius jai S.Berlusconi fotografiją, ji iš karto susigaudė, kas jis yra. Paduvos ir Triesto universitetų mokslininkams moteris apie S.Berlsuconi pateikė gana smulkios informacijos: ji teigė, kad tai yra "labai turtingas žmogus, kuriam priklauso keli televizijos kanalai ir kuriam sekasi politikoje".

Medikai siekia išsiaiškinti, kodėl pagyvenusiai moteriai įsiminė būtent S.Berlusconi. Jie įtaria, kad žiniasklaidos priemonėmis gaunama informacija smegenyse gali būti apdorojama ypatingu būdu. Dėl šios priežasties moteris, nepaisant rimtų problemų su atmintimi, galėjo įsidėmėti Italijos premjerą.

Tačiau daugelis vaizdų jai nesukelia jokių asociacijų. Tačiau moteris gali be problemų kalbėti ir skaityti, nors kai medikai pasiuntė ją į parduotuvę su produktų sąrašu, ji nesugebėjo nieko nupirkti.

Pacientei taip pat buvo rodomos fotografijos ir portretai daugelio įžymių žmonių, įskaitant Prancūzijos imperatorių Napoleoną Bonapartą. Šis eksperimentas nepateisino vilčių - moteris nieko nepažino. Išvydusi neseniai mirusio popiežiaus Jono Pauliaus II nuotrauką, moteris pontifiką atpažino tik iš drabužių. Kada jai buvo parodyta fotografija, kurioje popiežius keliauja po kalnus, vilkėdamas įprasta apranga, ji negalėjo pasakyti, kas tai per žmogus.

Ateityje medikai pasiryžę išsiaiškinti, kokių bruožų dėka moteris įsidėmėjo būtent S.Berlusconi.