Guntheris von Hagensas, kurio naujausia paroda, pavadinimu „Gyvenimo ciklas”, atidaryta Berlyne, gindamas savo parodą, teigė, kad ji sujungia du didžiausius tabu – seksą ir mirtį – ir yra biologijos pamoka, bet „nėra skirta būti seksualiai stimuliuojanti”.

Paroda susilaukė įpykusių iš įvairių politinių partijų sudarytos politikų grupės ir bažnyčios atstovų protestų. Jie teigia, kad paroda yra pornografinė ir įžeidimas mirusiems ir reikalauja atšaukti ją.


Žaliųjų partijos atstovė parlamente Alice Ströver teigė: „Ši pora yra tiesiog per daug, ir tai neturėtų būti rodoma”.

„Meilė ir mirtis yra akivaizdžios meno temos, bet man atrodo ganėtinai bjauru naudoti jas tokiu būdu”, - teigė socialdemokratų partijos atstovas parlamente Fritzas Felgentreu.

G. von Hagensas išrado plastinacijos būdą prieš kelerius metus. Plastinacijos metu kūno riebalai ir vanduo yra pakeičiami silikonu, kuris vėliau sukietėja.

Populiariose, visą pasaulį apkeliavusiose G. von Hagenso parodose yra lavonų žaidžiančių šachmatais, šokinėjančių į aukštį bei jodinėjančių arkliais. Kitose jo parodose buvo eksponuota nėščia moteris ir vaisius įvairiose vystymosi stadijose.

G. von Hagensas teigia, kad moteris ir vyras, kurių kūnai panaudoti parodoje, sutiko būti vaizduojami seksualinėje pozoje.