Skambina... marsiečiai

Kolegos mobiliojo telefono adresų knygutėje pakeiskite savo vardą į ką nors neįprasto (pvz. marsiečiai). Tuomet surinkite jo numerį ir stebėkite bendradarbio reakciją, kai jis ekrane pamato, jog jam skambina marsiečiai. Pokštas pavyktų dar geriau, jei įrašytumėte vardą žmogaus, kurio skambučio Jūsų kolega bijo (pvz. "Mokesčių inspekcija", "Policija").

Neveikianti pelė

Užklijuokite bendradarbio pelės lazeriuką lipnaus popieriaus gabaliuku ir užrašykite ant jo "Su balandžio !". Kolega ne iškart supras, kodėl neveikia jo pelė. Pelės "gedimą" apsunkinti galima klaviatūros ir pelės laidus sujungiant į kompiuterį atvirkščiai (klaviatūros laidą į pelės lizdą, pelės - į klaviatūros).

Nematomas rašalas

Nudažykite visų "aukos" pieštukų ir tušinukų galus bespalviu nagų laku. Kai kolega bandys rašyti, nė vienas iš jų nerašys. Vėliau rašymo priemones bus galima nuvalyti nagų lako valikliu ir jos vėl rašys kaip anksčiau.

Pakelk ragelį

Naudodami dvipusę lipnią juostą priklijuokite bendradarbio telefono ragelį prie telefono aparato. Suskambus telefonui, Jūsų kolega pakels prie ausies visą telefoną.

Pagrobimas

Paimkite kokį nors bendradarbio kasdien naudojamą daiktą (pvz., asmeninį jo puodelį), o vietoj jo padėkite puodelio nuotrauką ir raštelį apie jo pagrobimą ir reikalaujamą išpirką. Išpirkos sąlygas galite sugalvoti patys.

Sąvaržėlė kopijavimo aparate

Padarykite kelias sąvaržėlės kopijas kopijavimo aparatu arba nuskenuokite ją skeneriu, tuomet sudėkite lapus su sąvaržėlės atvaizdu atgal į kopijavimo aparato popieriaus talpyklą. Kolegoms darant dokumentų kopijas, ant jų matysis sąvaržėlė ir jie kraustysis iš proto bandydami rasti ją įstrigusią kopijavimo aparate.

Stalčių sumaištis

Ištraukite kolegos stalčius, išimkite iš jų daiktus, ir įkiškite stalčius "aukštyn kojomis". Jei stalčių konstrukcija to padaryti neleidžia, tiesiog sukeiskite stalčius vietomis.

Nenusiimantys kamšteliai

Paimkite visus "aukos" rašiklius arba žymeklius ir pakeiskite juos rašikliais/žymekliais su priklijuotais kamšteliais.

Iš kur tas garsas!?

Šiam pokštui turite susirasti kokį nors žaislą, kuriame mygtuko paspaudimu būtų aktyvuojamas garsas (muzika, vaiko verksmas ir t.t.). Priklijuokite jį lipnia juostele stalčiaus gale taip, kad garsas įsijungtų visiškai uždarius stalčių. Palikite stalčių šiek tiek pravirą ir laukite "aukos".

Nesibaigiantis skambutis

Dauguma stacionarių telefonų turi mygtuką, kuris yra nuspaudžiamas padėjus ragelį ir atsileidžia ragelį pakėlus. Priklijuokite šį mygtuką lipnia permatoma juostele taip, kad mygtukas visuomet būtų nuspaustas. Bendradarbiui atsiliepus telefonas vis tiek skambės.

Cunamis

Išdėliokite ant kolegos stalo daugkartinius puodelius greta vienas kito ir pripilkite į juos vandens. Tuomet popieriaus segikliu susekite visus puodelius. Stalo šeimininkas turės gerai pasukti galvą, kol sugalvos, kaip pašalinti šį "statinį" nuo stalo nieko neapliejant. Kuo daugiau puodelių panaudosite, tuo didesnis bus efektas. Šį būdą galima naudoti ne tik stalui "papuošti", tačiau ir kitose vietose: užblokuoti kokį nors praėjimą ar kitur.

Vieną sąvaržėlę, prašau

Sujunkite visas kolegos sąvaržėles į grandinėlę ir sudėkite atgal į jų įprastą vietą. Tuomet paprašykite jo paskolinti vieną sąvaržėlę. Sudėtos į pieštukine sąvaržėlės atrodys įprastai ir tik paėmęs vieną iš jų, Jūsų bendradarbis supras, jog tempia visą grandinėlę.

Sustingęs kompiuteris

Bendradarbiui nematant, padarykite jo darbastalio nuotrauką (Print Screen) ir nustatykite ją kaip darbastalio foną. Nukelkite visas darbastalio ikonas į kokį nors katalogą kompiuterio viduje (pvz., kataloge My Documents) ir nustatykite, kad Start meniu juosta automatiškai pasislėptų (Paspauskite dešinį mygtuką ant Start meniu juostos, pasirinkite Properties ir pažymėkite varnelę Auto-hide the taskbar). Apgautasis niekaip negalės suprasti, kas atsitiko jo kompiuteriui.

Smagios balandžio pirmosios!