Bankas teigia įspėję savo klientus apie termitus, tačiau D. Prasadas tvirtina nematęs skelbimo, nes po skelbimo iškabinimo kelis mėnesius nesilankė banke.

"Esu tiesiog sukrėstas. Nebežinau, ką daryti. Pinigus taupiau senatvei", - sakė D. Prasadas.

Vyras vyriausybei priklausančiame banke "Central Bank of India" paliko banknotais saugoti 450 tūkst. rupijų (11 tūkst. JAV dolerių), vertybinių popierių už 232 tūkst. rupijų (5 tūkst. 660 JAV dolerių), taip pat šiek tiek aukso ir sidabro dirbinių. D. Prasadas sakė, kad jo santykiai su žmona ir vaikais buvo sudėtingi, todėl jis norėjo banke nuo jų paslėpti savo santaupas.

Banko seifu D. Prasadas pradėjo naudotis 2005 metų rugsėjį. Kai jis atidarė seifą sausio 29 d., jame tebuvo termitų paliktos dulkės ir banknotų bei vertybinių popierių likučiai.

"Aš kreipiausi į "Central Bank of India" ir į regioninius Indijos atsargų banko biurus, - sakė D. Prasadas. - Net praėjus dviem mėnesiams aš negavau iš jų atsakymo".

"Central Bank of India" vadovybė praėjusių metų gegužės 8 d. pakabino įspėjamąjį raštelį apie termitus ir patarė klientams nelaikyti seifuose banknotų bei dokumentų.

"Gavome keletą nusiskundimų dėl termitų seifuose. Pakabinome įspėjimą ir išpurškėme seifus pesticidais", - sakė banko vadovas. Jo teigimu, klientai negali kaltinti banko, nes į jų seifus nebuvo įsilaužta.

"Bankas gali būti atsakingas tik tuo atveju, jei į seifus buvo įsilaužta", - sakė banko vadovas. Pasak jo, D. Prasado skundas persiųstas aukštesnei institucijai, tačiau jokia kompensacija jam nepriklauso.