Europos Sąjungoje (ES) leidžiama auginti kanapes, į kurių sudėtį įeinančios psichoaktyviosios medžiagos tetrahidrokanabinolio (THC) kiekis neviršija 0,2 procento. L. Chankevič auginamų kanapių rūšių "Bialobžeski" sertifikatuose ir USO 31 nurodytas 0,0052 proc. THC kiekio. L. Chankevič kanapėmis susidomėjo prieš keletą metų, kai perskaitė apie šių augalų gydomąsias savybes ir įvairias jų panaudojimo galimybes.

Moteris tiki, kad kanapės padeda apsaugoti nuo statinio elektros krūvio, išvalyti orą nuo kenksmingų faktorių ir prisotinti jį ozono. Be to, ji pabandė užplikyti arbatą iš kanapių, kuri užuot, kaip buvo tikėtasi, migdžiusi, teikia jėgų ir budrumo, ramina ir atstato psichinę pusiausvyrą.

L. Chankevič prisipažino seniai norėjusi namo iš šiaudų, tačiau išsamiau susipažinusi su kanapėmis suprato norinti būsto būtent iš šio augalo.

"Aš pasirinkau variantą, kai į klojinį užpilamas mišinys iš kanapių šerdies, kalkių ir vandens. Kitą dieną klojinys pašalinamas, o masė lieka kietėti. Sakoma, kad ši masė kietesnė už betoną", - estės žodžius cituoja Estijos laikraštis "Postimees".

Šiais metais pradėti statyti namą iš kanapių, deja, nepavyks, nes teritorijoje dar nėra elektros. Estė tikisi pradėti namo statybą kitą pavasarį. Statybai prireiks kanapių iš vieno hektaro ploto.

"Svajoju, kad Estijoje iš kanapių būtų gaminami gėrimai, granulės apšildymui, plėvelė, plastmasė, popierius ir kiti ekologiški gaminiai", - pridūrė ji, praneša MIGnews.com.