"Iš pradžių nepatikėjau savo akimis, - pasakojo policininkas. - Bet suklysti negalėjau".

Motociklas buvo nufilmuotas reklaminiame banko LBS, kuris specializuojasi gyvenamojo būsto statybų kreditavimu, vaizdo klipe. Šio klipo siužetas paprastas - net labiausiai užkietėję baikeriai galiausiai "susitupi" ir perka namą, jeigu pavyksta gauti paskolą palankiomis sąlygomis.

Įrašęs vaizdo klipą į vaizdo magnetofoną ir atidžiai ne kartą peržiūrėjęs visus jo kadrus, policininkas įsitikino esąs teisus. Beje, suklysti buvo tiesiog neįmanoma. Įsigijęs 50-ųjų metų motociklą už 25 tūkst. eurų, jis jį atkūrė savo rankomis, nevengęs ir improvizacijų. Be to, J. Klementas išsaugojo nuotraukas, kaip "Harley" pamažu įgavo dabartinę išvaizdą.

Tyrimas parodė, kad reklaminis klipas buvo nufilmuotas Latvijoje LBS užsakymu. Tas faktas, kad reklamoje nufilmuotas vogtas motociklas, nemaloniai nustebino banko vadovybę.

LBS padedant buvo nustatytas dabartinis motociklo savininkas, bet štai sugrąžinti "Harley" teisėtam savininkui, kaip paaiškino juristai, praktiškai neįmanoma, nors Latvija yra Europos Sąjungos (ES) narė. Jeigu žmogus perka daiktą, nežinodamas apie jo kriminalinę kilmę, prieš įstatymą jis "švarus".

Tuo tarpu J. Klementas ir toliau moka paskolą, už kurią jis kažkada įsigijo "Harley". Ir jam nieko kito nebelieka kaip tik grožėtis savo "Harley" tik per televizoriaus ekraną.