„Apie „meno projektą“, kurio metu ėriukui bus nupjaunama galva, tarnybą informavo vienas iš tarptautinio renginio dalyvių. Prieš jį su organizatoriais bandėme susitarti, kad viešos žiaurios egzekucijos būtų atsisakyta, tačiau vadinamasis menininkas su tuo kategoriškai nesutiko, tad, padedant policijos pareigūnams, akciją teko nutraukti“, - DELFI sakė VMTI gyvūnų skyriaus specialistas Giedrius Blekaitis.

Gydytojo-veterinaro nuomone, viešas renginys prieštaravo Gyvūnų gerovės nuostatoms.

Tarptautinio performansų festivalio „Dimensija 1“ organizatoriai programoje patvirtino šį Evaldo Janso sumanymą, pusšimtį susirinkusių žiūrovų įspėjo apie galimus kraupius vaizdus, o silpnų nervų žmones ir nepilnamečius paprašė išeiti.

G.Blekaitis patvirtino, jog inspektoriai E.Jansui išaiškino, kad jo sumanymas ir veiksmai pažeis Gyvūnų gerovės teisės aktų nuostatas, tačiau jis į tai nekreipė dėmesio, sakė, kad už tai prisiima visą atsakomybę.

Akcija pasipiktinusio gydytojo teigimu, atviras gyvūno žudymo demonstravimas pažeidžia ne tik gyvūnų gerovės reikalavimus, bet ir prieštarauja žmogaus moralės principams.

Kur menininkas padėjo ėriuką, aiškinamasi. Pasak B.Belkaičio, gyvūno aukojimą sumanęs menininkas sakė, kad vis viena jį paskers.

Į pranešimą apie planuojamą egzekuciją reagavusi Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba išplatino pranešimą, kuriame prašo gyventojų nebūti abejingiems netinkamam elgesiui su gyvūnais ir apie tai informuoti nemokama telefono linija 8-800-40403.