Paminklas ten išstovėjo mažiau nei 24 valandas.

Įtariamajam Michaelui Reedui bus pateikti kaltinimai viešojo intereso objektų gadinimu ir nusikalstamu žalos padarymu, naujienų agentūrai AFP nurodė Litl Roko šerifo biuras.

M. Reedas internete tiesiogiai transliavo, kaip automobiliu trenkiasi į naujai pastatytą granito stelą.

„Laisvė!“ – šaukia jis, automobiliui trenkiantis į 1,8 m aukščio paminklą, rodo jo feisbuko paskyroje paskelbta filmuota medžiaga.

„Kažkoks idiotas mano valstijoje sulaužė visus 10 Dievo įsakymų vienu metu“, – tviteryje parašė Pietų Baptistų Konvencijos pastorius, konservatyvus buvęs gubernatorius Mike'as Huckabee.

„Jis nebuvo Mozė, ir nutiko ne ant Sinajaus kalno“, – pridūrė M. Huckabee, buvęs pretendentas į prezidentus Respublikonų partijos pirminiuose rinkimuose.

2014 metų spalį M. Reedas sugriovė kitą paminklą Dekalogui, stovėjusį prie Oklahomos valstijos įstatymų leidybos institucijos.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad M. Reedas tą paminklą taip pat sudaužė trenkdamasis į jį automobiliu.

Naujas incidentas dar labiau pakurstė kontroversiją dėl religinių simbolių valstybinėje žemėje.

Pirmoji JAV konstitucijos pataisa skelbia, kad Kongresas „neturi priimti jokių įstatymų dėl religijos įtvirtinimo“, ir tuo remdamasi organizacija „American Civil Liberties Union“ žada teisme užginčyti minėto paminklo pastatymą.

Paminklo gynėjai tvirtina, kad jis atspindi istorines krikščioniškas šalies šaknis ir buvo pastatytas už privačius pinigus, todėl mokesčių mokėtojams nieko nekainavo.

Jie taip pat nurodo JAV Aukščiausiojo Teismo 2005 metų sprendimą, kuriuo buvo leista panašiam paminklui stovėti prie Teksaso valstijos Kapitolijaus.